fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Kjenner på takknemlighet!

Fotobloggen har på mange måter blitt en liten dagbok for vår familiebedrift. Her har vi delt med omverden små og store hendelser i bedriften de siste 11 årene. Alt fra når vi har oppdatert ulike gallerier med nye bilder, når vi fikk nytt verksted, ny fotoskriver, at vi har blitt premiert i konkurranser eller når vi har deltatt i utstillinger med våre foto, for å nevne noe.

Men bloggen er også et viktig verktøy for oss selv. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har gått tilbake i bloggen for å finne informasjon som vi ikke husker alle detaljer rundt. Som for eksempel; når begynte vi egentlig å fotografere mye med blomster i portrett? Eller når kunder etterspør hvilke arkivrutiner vi har, så kan vi henvise til et blogginnlegg om temaet.

(Bildene i saken er ikke knyttet til tema vi blogger om i dag. Det er bilder som er tatt i vårt studio i en vanlig kundefotografering tidligere dette året.)

Koronaåret

En form for dagbok blir også bloggen med tanke på koronasituasjonen hvor vi har fortalt om utviklingen i forhold til bedriften. Vi har delt vår usikkerhet rundt situasjonen, men også hvilke tiltak vi har iverksatt og som fortsatt gjelder. Det kan vel slås fast at de snart 14 månedene med korona har gitt oss mye ekstraarbeid.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har ombooket kunder i vår kalender. Enten fordi kunden har måtte booke om eller at vi selv har måtte gjøre det. Tre ganger har vi måtte stenge ned bedriften, fordi vi selv har blitt satt i karantene på grunn av koronatest. Heldigvis har vi ikke fått påvist korona noen av gangene og konsekvensene har heller ikke blitt omfattende.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildene i bloggposten er ikke knyttet til tema vi blogger om i dag. Bildet er fra en kundefotografering i vårt studio. En av flere kunder som har besøkt oss i det spesielle året.

Mye ekstraarbeid blir det også når det gjelder vask i studio av alle kontaktflater mellom hver kunde. I tillegg har vi kjørt steinhardt på hvor mange kunder som får komme i vårt studio på samme tid, noe som har gjort oss mer ineffektive. Tidligere kunne vi ha flere ulike kunder i studio samtidig, noen til visning mens andre var til fotografering.

Men selv om vi har hatt et korona-år, har det gått bra med vår bedrift. I fjor hadde vi et rekordår og så langt ligger vi bedre an enn fjoråret, sammenlignet med samme periode i fjor. Det i seg selv er vi veldig glade for med tanke på hvordan andre næringer sliter med gjentatte nedstegninger. Det har vært tøft i mange bransjer – vi har vært heldige, selv om vi har jobbet mer for hver krone vi tar inn.

Vi åpnet tidlig vårt studio etter den første nedstengningen i fjor. Sommeren 2020 forløp ganske greit uten stor smittesituasjon i landet vårt. Vi hadde familieturer og familiesammenkomster i 2020. Høsten 2020 frem til jul, og de første månedene i 2021, har vært turbulente med mye smitte både lokalt her i Sarpsborg og nasjonalt.

Mye å takke for

I dag kom et nytt kapittel i historien for meg selv, jeg fikk jeg min første dose Pfizers vaksine. Jeg tror den vil gi meg en god beskyttelse og jeg føler meg litt tryggere med tanke på at jeg er i faresonen med et redusert immunforsvar. Vi kommer så klart til å fortsette uforandret med tiltak her i studio for å hindre smittespredning. Dette handler om å stå solidarisk med alle de som fortsatt venter på vaksine.

I den tiden koronaen har pågått har våre kunder vært gode på å lese informasjon som de får om våre våre korona-tiltak i studio. Informasjon de får tilsendt før besøk hos oss. Det har også vært konkrete eksempler på at vi har unngått alvorlige smittesituasjoner.

Rådene myndighetene gir oss fungerer godt

To ganger har kunder ombooket time hvor de senere har fått påvist korona. Det viser at de rådene myndighetene gir oss fungerer godt, når folk ikke kommer til studio om de kjenner seg syke. Jeg synes folk har vært veldig flinke til å holde rådene. Så en stor takk til våre kunder som lojalt har fulgt opp!

Jeg kjenner også på en stor takknemmelighet overfor myndighetene som har gjort en god jobb. Det gjelder helsepersonell, politikere både nasjonalt og lokalt. For å ikke glemme alle de som står på administrativt i kommuner, fylke og i helseorganisasjoner.

Til sist en ros til en gruppe som sjelden får ros: Våre medier, lokalt og nasjonalt. Norske medier har formidlet informasjon som har vært et viktig bidrag når vi skal ta beslutninger rundt koronaspørsmål. Vi har fått vite om smitteutvikling og lest gode artikler som har hjulpet oss til å forstå kompleksiteten i mange spørsmål. Journalistene har gjort en fantastisk jobb og fortjener en stjerne i boka!

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.