fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Lag din egen bildeserie fra graviditeten

Fotodokumenter graviditeten selv måned for måned og lim de beste bildene fra hver måned inn i passepartouten. En artig måte å få laget et ferdig veggbilde av sin egen graviditet.

(Saken fortsetter under bildene.)

Bilder som er limt til passepartout. Passepartouten fås kjøpt i nettbutikken vår.
Bilder som eksempelvis kan henge på soverommet.

Passepartout med ni bildehull til å dokumentere graviditeten måned for måned.
Passepartouten kan kjøpes i vår nettbutikk.

Vil du ha tips til positurer til fotografering kan du kikke i vårt store fotogalleri med flere hundre gravidfoto for inspirasjon. Bildene her er tatt av våre profesjonelle fotografer, men vi vet det har inspirert mange gravide når de skal ha bilder.

Slik gjør du det

Hver lysåpning i passepartouten er 14×14 cm. Du bør derfor printe litt større fotografier for å ha litt overlapp av bildene når du fester de til passepartouten. Eks 15 cm x 15 cm slik at du har fem millimeter å gå på på hver side når du fester fotografiet til passepartouten.

(Saken fortsetter under bildet.)

Bruk tape til å feste bildene til hver enkelt bilderute i passepartouten.

Du må ha glass utenpå passepartouten i rammen. Det finnes ulike typer glass, alt fra dyrere refleksfrie glass til rimelige i plast. Når du kjøper en ramme vil det normalt følge med plastglass.

Det er kjedelig å se flekker på innsiden av glasset etter at rammen er lukket. Puss derfor over glasset på innsiden før du setter inn bildet. Bruk ikke fiberklut på plastglass da dette gir små riper!

Tips estetisk

Er du flink med fotoredigering er det fint om du avstemme hvert bilde i fargetone, slik at hver enkelt bilde står til hverandre. Eventuelt gjør alle bildene om til sort-hvitt, men også her er bør du se på styrkeforholdet i det sort-hvite.

Tips praktisk

Behold gjerne det hvite papiret som befinner seg i rammen du kjøper, slik at det ligger mellom bildet og bakplaten. Det hvite papiret i rammen er mest sannsynlig syrefritt og gir et beskyttende lag mellom bakplate og bildet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Bruk tape på skjøtene mellom bakplate og ramme på alle fire sider. På den måten forsegler du mot støv og skitt som kan samle seg opp gjennom årene.

Du kan også tape overgangen mellom ramme og passepartout på baksiden med syrefri tape som hindrer støv og skitt å trenge inn bak glasset. Slik tape får du kjøpt f.eks på Clas Ohlson. Samme tape kan du bruke til å feste bildene til passepartout inne i rammen.

Om man ikke bruker syrefri passepartout og tape ved innramming vil papiret gulne.

Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne gratis nyhetsbrev for private og yrkesutøvende studiofotografer som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.

Øverste bilde: Montasje Adobestock.