fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Lag egen fotoserie av barnets første år

Anvend en passepartout med påtrykket navn og vitale mål og lim inn dine egne bilder fra barnets første 12 måneder. Ta bildene selv, og kjøp din egendesignet passepartout i vår nettbutikk. Se nedenfor hvordan du setter inn dine egne bilder.

Tanken er at du selv tar ett bilde hver måned det første året og limer inn i en passepartout med plass for tolv bilder, en for hver måned. En hyggelig aktivitet som kan starte allerede i barseltiden. Det første året består av mange milepæler som skrytebilde fra barsel, første familieselfie, fra babygym, det etterlengtede smilet, prøvesmaking av grøt, sitte selv, krabbing ovs…..og for å ikke glemme, ettårsdagen.

Passepartouten kan kjøpes i vår nettbutikk her. Når du har betalt passepartouten kontakter vi deg for å få navn og vitale mål. Opplysninger vi får av deg trykkes i neste omgang på din passepartouten. Vi har tilsvarende passepartout for graviditeten med ni ruter – den finner du her.

Dersom du vil ha inspirasjon til bildemotiv, kan du finne flere hundre barnebilde på vår nettside som heter nusselig.no. Bildene her er tatt av våre profesjonelle fotografer, men vi vet de har inspirert mange foreldre når de skal ta bilder selv eller ta bilder hos andre fotografer.

(Saken fortsetter under bildene)

Passepartouten «Mitt første år» passer til ramme 70X70 cm. Vi trykker på barnets navn og vitale mål, det er inkludert i prisen som du finner i vår nettbutikk i linken under.
Passepartouten har navn og vitale mål på barnet når det ble født.

Slik limer du bildene til passepartouten

Hver av de 12 lysåpningene i passepartouten er 13×13 cm. Du bør derfor printe litt større fotografier for å ha litt overlapp av bildene når du fester de til passepartouten. Eks 14 cm x 14 cm slik at du har fem millimeter å gå på på hver side når du fester fotografiet til passepartouten.

(Saken fortsetter under bildet.)

Bruk tape til å feste bildene til hver enkelt bilderute i passepartouten.

Du må ha glass utenpå passepartouten i rammen. Det finnes ulike typer glass, alt fra dyrere refleksfrie glass til rimelige i plast. Når du kjøper en ramme vil det normalt følge med plastglass.

Det er kjedelig å se flekker på innsiden av glasset etter at rammen er lukket. Puss derfor over glasset på innsiden før du setter inn bildet. Bruk ikke fiberklut på plastglass da dette gir små riper!

Estetisk tips

Er du flink med fotoredigering er det fint om du avstemme hvert bilde fargemessig, slik at hver enkelt bilde står til hverandre. Eventuelt gjør alle bildene om til sort-hvitt, men også her er bør du se på styrkeforholdet i det sort-hvite.

Tips praktisk

Behold gjerne det hvite papiret som befinner seg i rammen du kjøper, slik at det ligger mellom bildet og bakplaten. Det hvite papiret i rammen er mest sannsynlig syrefritt og gir derfor et beskyttende lag mellom bakplate og bildet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Bruk tape på skjøtene mellom bakplate og ramme på alle fire sider. På den måten forsegler du mot støv og skitt som kan samle seg opp gjennom årene.

Du kan også tape overgangen mellom ramme og vår syrefrie passepartout på baksiden med syrefri tape som hindrer støv og skitt å trenge inn bak glasset. Syrefri tape får du kjøpt f.eks på Clas Ohlson. Samme tape kan du bruke til å feste bildene til passepartout inne i rammen.

Dersom man ikke bruker syrefri passepartout og tape ved innramming, vil papiret risikere å gulne.

Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne gratis nyhetsbrev for private og yrkesutøvende studiofotografer som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.