Makeover i studio

Vi har lagt bak oss nok en hektisk uke her i studio. Dagen i går ble avsluttet med både aktfotografering og barnefotografering. Denne helgen blir det endelig litt fritid.

Vi går nå inn i høst og vinter hvilket betyr at vi igjen begynner å få fri i helgene. Ellers går det i bryllupsfotograferinger hver eneste helg fra tidlig på våren til ut i oktober. Vi har fortsatt bryllupsfotograferinger denne høsten, men det kommer nå flere og flere helger hvor vi ikke fotograferer bryllup.

Bryllup

Bookinger for neste års bryllupsesong er nesten på plass allerede. Jeg tror ikke vi tidligere har fylt opp kalenderen så fort for året derpå, som i år. Vi påtar oss riktignok færre bryllup enn tidligere, dermed er vi kanskje mer oppmerksom på at vi oftere må si nei.

Vi har tatt to grep de siste årene på bryllupsfronten. Vi sluttet med heldagsfotografering av bryllup i tillegg til at Jeanett og jeg slo oss sammen på hver fotografering. Tidligere leide vi inn en «andre fotograf» som var med både meg og Jeanett på hvert vårt oppdrag. Nå jobber jeg og Jeanett sammen på de aller fleste bryllup.

Det å kunne være to «første fotografer» på samme jobb underletter veldig. Det gir større trygghet rundt arbeidssituasjonen. Man vet aldri om en av oss skulle bli syk også. Med seks bryllup på en og samme lørdag står man ganske hjelpeløs hvis en av oss skulle være syke. Vi kunne ha opp til tre bryllup hver på enkelte lørdager. Nå har vi maks tre når vi jobber sammen.

Det å slutte med heldagsfotograferinger er kanskje den aller beste avgjørelsene vi har tatt. Det er selvsagt kjedelig å måtte si nei til gode kunder som ønsker dette, men sett fra vår side er det en lettelse. Rent økonomisk er det ikke noe mer å hente i heldags-fotograferinger heller. I tillegg ser vi at de fleste kundenes behov for bilder dekkes godt av vår bryllupsfotografering.

Det er en lettelse fordi vi kan ha fri lørdagskvelder med familien. Selv om det er gøy å fotografere brudepar er det lite forenlig med familieliv. Man kommer jo også litt ut av balanse dagen etter da det ofte blir seine kvelder. Noen vil vel sikkert mene at man kan ta fri på andre dager, men da er jo familien tilbake i jobb og skole.

La det være sagt med en gang. De fotografene som holder ut år etter år med heldagsbryllup, helg etter helg, fortjener heder for sin innsats!! 😊 De er virkelig verdt hver eneste krone! Det er ikke uvanlig at en heldagsfotografering koster rundt 30.000 kr. Selv om dette er mye penger, så er det egentlig ikke spesielt godt betalt dersom man setter det opp mot arbeidsinnsatsen og hva man ofrer.

Makeover

Så til dagens tema som nå drukner i tanker om bryllup. 😊 Vi har endelig gjort «makeover» i studio! Tak er malt sort og veggene er tapetsert med mørk tapet med gull-skimmer. Det er også gjort ombygging i studio. Vi har fått inn to store lysekroner som også vil bli brukt under fotografering. Den ene lysekrona er satt på skinne, slik at vi kan skyve den frem og tilbake i studio. (Den veier omtrent 45 kilo!!) Vi har satt opp skinner i taket til gardiner og kjøpt inn mye gardinstoff.

Vi vil vise bilder fra studio etter hvert, men venter litt med å vise frem detaljer fordi vi ønsker å bruke det nye interiøret i fotograferinger. Vi har flere planer for omgjøringer, blant annet i hvordan vi plasserer produkter til visning.

Vi jobber kontinuerlig med å spisse vår kompetanse på produkter. Her handler det egentlig ikke om å ha alt mellom himmel og jord av rammer og album fremme, men å ha prøver og eksempler liggende i skaper og skuffer. 😊 Det handler om å lytte til hva kundene ønsker og arbeide med det som utgangspunkt. Derfor ser vi for oss at omgjøringene må gjenspeile kundens behov i visningstimer.

Vi ser at visningstimen er så utrolig avgjørende for våre kunder. Derfor må vi kontinuerlig spisse jobben for å imøtekomme kundenes behov enda mer. Mange ganger ser ikke kunden selv alle mulighetene, de bare vet at de vil ha fine bilder av seg selv eller barna. Noe av vår oppgave blir da å få kunden til se potensialet i produktene.

Som jeg har nevnt flere ganger tidligere er ikke vår jobb å selge den største rammen, men å selge et produkt som kunden blir fornøyd med. Hva hjelper det vel med et fint bilde dersom det ikke passer inn i stuen? Som profesjonelle studiofotografer må vi sørge for å ha fokus på kundenes stilmessige behov slik at fotografiet blir et smykke i hjemmet – ikke først og fremst se våre egne behov med et stort salg.

Nå skal jeg ut å nyte frihelg. Det blir en tur til byen mens det seinere i helgen kanskje blir noen timer bak symaskinen. Vi kjøpte en ny symaskin tidligere i sommer, med den syr jeg nye gardiner og puter til studio. Jeg har også mange ideer til fotoprops som vi vil lage med symaskinen. 😊

Takk for at du leser min fotoblogg!

Bildet i dagens blogg er fra en gravidfotografering. Se forøvrig våre gravidfoto her.

Gravidfoto. Et gravidfoto som ble tatt i vårt fotostudio tidligere i sommer. Hvordan ville du plassert dette bildet i ditt hjem? Skulle vi kanskje snittet det annerledes ettersom det skal inn i en ramme? Hvilket papir skal vi printe på? Skal vi ha passepartout? Hvilken størrelse passer best? Det er mange ting man bær tenke på når et bilde skal inn i en ramme. Vi ønsker at våre kunder skal være oppmerksom også på dette, ikke bare at de ønsker et fint portrett.

Gravidfoto. Et gravidfoto som ble tatt i vårt fotostudio tidligere i sommer. Hvordan ville du plassert dette bildet i ditt hjem? Skulle vi kanskje snittet det annerledes ettersom det skal inn i en ramme? Hvilket papir skal vi printe på? Skal vi ha passepartout? Hva med glassplate uten ramme? Hvilken størrelse passer best? Det er mange ting man bør tenke på når et bilde skal inn i en ramme. Vi ønsker at våre kunder skal være oppmerksom også på dette, ikke bare at de ønsker et fint portrett.

Menu