Miks av jul- og vårforberedelser

Samtidig som vi henter inn pappesker med julepynt i studio har vi forberedt våren i hagen. Litt av en miks – vår- og juleforberedelser. 😊 Ja, det er mye å organisering i en liten familiebedrift. Planer for ferie og nye satsinger i året 2018 er allerede lagt. Ferien er plottet inn og vi har satt opp dager i kalenderen for både inspirasjon og utvikling.

Vi har satt ut flere tulipaner i hagen. I år har vi også satt ut en del Allium som vi liker veldig godt. Det er ikke mye vår-følelse hos oss nå, men vi forsøke å tenke oss hvordan vi ønsker det til våren. Når vårsolen dukker opp vil disse bli verdsatt. (Fra mobilkamera)

Denne uka er det jul og våren som har vært i fokus utenom selve studiodriften. Hageplanter som ikke tåler frost har vi satt innendørs før vinteren. Det er samtidig satt ut et stort antall vårløker som skal pryde hagen de første vårdagene i 2018. Det er nå før vinteren setter inn vi legger grunnlaget for hvordan blomsterbedene ser ut hos oss på våren. Det er jo ikke akkurat så mye vårfølelse nå om dagen og da må vi forsøke sette oss inn i hvordan vi ønsker den første blomstringen når vårfølelsen er der om 6 måneder.

Som du sikkert kjenner til bruker vi blomster og grønt fra hagen til fotografering. Se også bilder av Caroline Berg Eriksens tatt i vår hage her, med hennes egen mann som fotograf. Bildene ble tatt under et besøk de hadde i vårt studio i 2016.

Det er noe enklere med juleforberedelsene. Selv om det føles litt tidlig gleder vi oss til å ta frem pepperkaker, gløgg, julekuler, lys og julepynt. Det blir en fin tid nå, hvor vi inne i mellom vil bruke tid på lage ting som skal brukes i våre fotograferinger. Jeg har tenkt til å dele med deg om dette i en senere bloggpost. Fine tips å ta med seg dersom du driver ditt eget fotostudio.

I studio har uka bestått av gjennomsnittet av hva vi holder på med, nemlig gravidfotografering og portrettfotograferinger av barn. Vi har faktisk også hatt en konfirmant og avslutter uken med bryllupsfotografering. Bryllupsfoto i denne bloggposten er for øvrig av helgens brudepar.

Bryllupsfotografering i Hafslundparken. Det er ikke mye blad igjen på trærne i november, men flotte farger og lys. (Fra mobilkamera)

Selv om det ble en kjølig fornøyelse for brudeparet i 9 grader var det en flott senhøstdag å fotografere. Lav ettermiddagssol på himmelen som gav et deilig lys.

Se våre bryllupsfoto på egen hjemmeside her: Bryllupsfoto

I mellom fotograferingene denne uka har vi hatt visningstimer. Det er så utrolig bra å kunne sitte med kundene å vise de hvilke muligheter som finnes med fotografiene. Jeg tror de fleste som kommer til oss tenker at de ønsker seg noen flotte portretter til veggen, men de har ikke så mange tanker om hvilke muligheter som finnes for deres bilder. Det hjelper vi våre kunder med i visningstimen.

Visningstimen er helt genial for kundene. Det er her de virkelig kan få ut sitt potensiale for sine bilder. Vi som driver studio er nok de som er best på å gi kundene råd om dette. Det er et bevisst valg vi har tatt for våre kunder at alle får en visningstime. Vi får hele tiden tilbakemeldinger på dette, noe vi kanskje burde bli flinkere til å synliggjøre.

Produksjonen i vårt verksted går for øvrig for fullt hver dag – også nå i helgen jobbes det i her for å ta unna arbeidsmengden.

Vi har nå begynt å fylle opp fotograferinger for januar og februar. Jo nærmere vi kommer jul, vil vi stoppe å ta imot fotograferinger for å konsentrere oss om produksjon av produkter. Vi vil imidlertid prioritere å ta inn gravide og de som har nyfødte siden de ikke kan vente med fotografering.

Vi har en egen prioriteringsplan som vi har fulgt gjennom mange år når det gjelder gravide og nyfødte barn. Den fungerer godt med vår garanti om alltid å kunne å ta imot disse. Alle skal vite at de får hjelp hos oss til denne type fotografering.

Ha en riktig fin helg!

Brudeparet Peth & Frits. Bildene er tatt i flott novemberlys i Hafslundparken.

Menu