Nye trender inspirerer

I november 2014 ble jeg invitert av noen svenske venner til å besøke hotellet Dorsia i Gøteborg. Det gjorde mildt sagt inntrykk. I sommer endret vi stil i vårt private hjem som en følge av inspirasjonen.

Hotellet Dorsia tar deg tilbake til «den skjønne tiden», La Belle Époque, som det heter på fransk. Tiden fra slutten av 1800-tallet til 1914. En sorgløs tid i Europa der flere retninger innen kunst og arkitektur fikk blomstre. Man kan drømme seg bort når man sitter på Dorsia og kikker rundt på alle detaljer. (Gå inn på hotellets nettsider å se selv – virkeligheten imponerer mer.)

Lamper med velur, frynser og fjør er på vei inn i interiørstilen igjen.

Lamper med velur, frynser og fjør er på vei inn i interiørstilen igjen.

Egentlig er det flere tidsepoker som preger Dorsia, det gir deg en følelse av å komme tilbake til tiden en gang før andre verdenskrig. Og nettopp det at man spiller på skjønnheten i flere tidsepoker gir mulighet til å spille på flere strenger….også for en som vil la seg inspirere til oppussing hjemme.

En ting er sikkert – den minimalistiske stilen hjemme byttes nå til velurmøbler og mer detaljer. De hvite veggene males i markante farger og noen blir i tapet med sterke uttrykk. Vi har fortsatt et stykke igjen med detaljer, men gulv, vegger og tak er pusset opp. Nye møbler er på vei, men det er ikke bare enkelt å finne det man er på jakt etter fordi butikkene ikke har så mye av denne stilen.

Det var derfor en befrielse å besøke «Oslo Design Fair» denne uka. Her var ca. 400 utstillere fordelt over fire haller. «Oslo Design Fair» er messen der butikk innkjøperne sikrer seg høsten og vinterens interiørkolleksjon. Og her var mye av det vi er på jakt etter, på vei inn til norske butikker. Puter og lamper i farget fløyel.

I sommer var vi på rundtur i butikkene her i Østfold for å finne lamper med velur, fløyel og dusker, men fant ikke en eneste en – i hvert fall ikke i de butikkene vi besøkte. Men nå er de trolig på vei inn i butikkhyllene.

Når jeg deler dette på vår fotoblogg, er det for å si noe om at vi som fotografer jobber mye med å fange opp stil og farger. Det er stadig nye trender i markedet og de må vi som fotografer også kunne fange opp. Riktignok tar det ganske lang tid før markedet etterspør de nye trendene, men når de først kommer må man være beredt. Dette vil vi jobbe med i tiden fremover og det vil prege både måten vi fotograferer og hvordan vårt produktutvalg vil se ut.

For alle som er lei av den minimalistiske stilen er det mye å glede seg til i tiden som kommer!

En av utstillerne hadde faktisk levert tekstiler til nettopp Dorsia.

En av utstillerne hadde faktisk levert tekstiler til nettopp Dorsia.

Kraftige mørke farger går igjen hos flere utstillere.

Kraftige mørke farger går igjen hos flere utstillere.

Dorsiastilen hos enda en leverandør under messen i Oslo.

Dorsiastilen hos enda en leverandør under messen i Oslo.

 

Menu