fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Nyfødt

Nyfødtfotografering

Se vår galleriside med nyfødtfoto.

Det er samme pris på «Nyfødtfoto enkel» og «Nyfødtfoto pluss». Du kan også mikse stiler uten tillegg i prisen.

Vi har også eget temahefte for fotografering av nyfødte med blomster som du finner her.

Inkludert i fotoprisen er en visningstime. Alle foto kjøpes i etterkant – se produktpriser.

Prisvinnende fotografer
Vi har vunnet flere premier for våre nyfødtfoto i konkurranser i regi av Norges Fotografforbund – noe vi selvsagt er stolte av. Haslien Fotografene er også blant Norges største fotografstudio på gravidfotografering – se vårt galleri for gravidfoto her. Selv om nyfødtfoto ikke er av de mest krevende fotograferingene vi gjør, er dette blant de fotograferingene som tar mest tid. Man trenger derfor en god porsjon tålmodighet for å få gode resultater.

Nyfødt-looken
Ingenting er som bilder av et nyfødt lite barn. De små hendene, de ubrukte føttene, fredlige sovende og den kortvarige nyfødt-looken. Ønsker man å ta bilder av den nyfødte må man ta kontakt så fort barnet er født. Desto tidligere du tar kontakt, desto større er sjansen for at vi får satt opp timen fort og knipset mens barnet er helt “ferskt”. Etter bare par-tre uker mister de nyfødt-looken, og sjansen for å få nyfødt-bilder av et sovende barn blir mindre desto fler dagene som går. Vi foretrekker at den nyfødte er mellom 3-20 dager, men helst innen 10 dager.

God tid
Vi bruker god tid på å fotografere den nyfødte, for alt går i barnets tempo. Erfaringsmessig blir det mye pupp, noe smukk, litt skifting og en god del venting. Vi bruker med andre ord god tid for å sikre et variert og godt antall bilder. Barnet blir dandert i forskjellige positurer hvor vi passer på at barnet alltid har det behagelig. Det er fembarnsmor Marion Haslien som tar seg av fotograferingen.
Fotograferingen vil ta mellom 2-3 timer. Dere bør ha med mat til barnet dersom mor ikke ammer. Fotograferingen av den nyfødte er tidkrevende og derfor legger vi all fokus på barnet alene. Det er mulighet for å ta et bilde med søster/bror/mamma/pappa – men vi bruker ikke mye tid på dette da det fort kan gå lang tid på et bilde som “klaffer”. Vi tar gjerne noen bilder av barnet på pappas hånd, mamma holder fingrene osv.

Rekvisita
Vi har en god del rekvisita her hos oss i studio. Alt fra trekasser, skinnfeller, strikkede luer og truser, hårpynt til jenter og mange forskjellige pledd. Likevel blir vi veldig glade dersom dere tar med det dere måtte ha av rekvisita selv. Rekvisita kan være slik som teppe, kurv/kasse, hårpynt, lue, strikkede plagg, bamse, navnskilt++. Er dere usikker på hva man kan bruke som rekvisita kan dere kikke på bildene på http://www.nusselig.no. Vi blander gjerne vårt rekvisita med deres, på den måte får vi flere varianter.
Dersom barnet bruker smukk – vær snill å ta denne med!

Timebestilling
Vi har til tider langt ventetid, så det er greit å være tidlig ute på bestilling av fototime. Nyfødte derimot, tar vi inn fortløpende på hastetimer. Det er ledige timer vi har innimellom i kalenderen som er forbehold hasteoppdrag, slik som nyfødte. Booking av fotografering kan gjøres på +976 73 823 eller marion@haslien.no. I juli, hvert år, har vi ferieavvikling, da kan vi ikke garantere for at vi kan hjelpe alle.

Visningstime
Inkludert i fotograferingen får du en gratis visningstime. En visningstime er en dato satt opp i etterkant av fotograferingen hvor du/ dere kommer tilbake å ser på alle prøvebildene – samt velger hva dere ønsker å kjøpe av bildeprodukter. En slik visningstime avtaler vi på mail/tlf når du kontakter oss første gang.
Det er verdt å merke seg at visningstimen er helt avgjørende for at vi skal kunne gi deg gode produkter etter en fotografering. Det ligger like mye kompetanse i fremstilling av bilder etter en fotografering som det ligger i selve fotograferingen. Les derfor mer om hva som skjer i en visningstime her.

Praktisk info om fotograferingen

Fotograferingen vil skje i vårt studio i Sarpsborg. Her tar vi imot nyfødte fra Sarpsborg, Fredrikstad, Råde, Moss, Halden – ja hele Østfold! Det kreves tålmodighet og barne-erfaring for å få gode nyfødtfoto. Hos oss er det stort sett fembarnsmor Marion som kyndig tar seg av nyfødtfotograferingen med datter og kollega Jeanett som assistanse. som allerede nevnt sørger alltid for å sette av litt ekstra tid til nyfødt fotograferingen, da barnet trenger mye ro, mat og pleie. Vi bruker stort sett å sette av 2-3 timer til fotograferingen.

Betaling
Det tas kun betalt for selve fotograferingen i første omgang. Bilene som bestilles på den senere visningstimen betales når de hentes. All betaling skjer på bankterminal.

Er det noe mer du lurer på finner du nok svaret under “spørsmål & svar” under videoen nedenfor. Vi har også en egen chat robot som er tilgjengelig 24/7.

SPØRSMÅL & SVAR

Hvor mange bilder blir det etter fotografering?

Vi anslår at det kan bli 150 bilder etter en nyfødtfotografering. Les mer her for å forstå mer om antall bilder og utvelgelse etter en fotografering.

Hva er inkludert i prisen på fotografering?

Inkludert i prisen på fotografering er det visningstime. En visningstime er en time satt opp i etterkant av fotograferingen hvor du/dere kommer tilbake å ser alle bildene, samt velger hvem bilder/produkter man ønsker å kjøpe. Les mer om hva som skjer i en visningstime her. Prisliste for produkter/bilder finnes på vår prisliste: www.haslien.no/priser/Prisliste.pdf

– Når bør man fotografere et nyfødt barn?

– Vårt råd er at du kommer deg til fotograf så raskt som mulig og absolutt seinest før 20 dager. Helst før ti dager. Dette bør du også huske når du velger fotograf – tiden er helt avgjørende. Derfor bør du heller ikke gamble med valg av fotograf. Barnets dager kan du ikke skru tilbake dersom du ikke blir fornøyd med fotografens arbeid.

Hva slags bakgrunn, rekvisita og klær anvendes?

Vi har mange forskjellige bakgrunner å tilby, alt ifra hvit til rosa, lilla, blå, grønn, creme, sort, grå, brun ++. Dersom dere har noen spesielle ønsker til bakgrunn må dere gjerne si ifra ved ankomst. Folk flest bruker å ta med seg rekvisita til fotografering. Rekvisita kan være ting som teppe, hårbånd, smykke, strikkatøy, strikkelue, kurv, skinnteppe, bamse, navnskilt, ballonger osv. Vi har også rekvisita hos oss, men vi ønsker gjerne at kunden tar med litt selv også for å få et eget personlig preg. Det er flott med bar barnehud på noen bilder, men også med litt klær. Vi fotograferer både og. Dersom man tar med klær så ta gjerne med noe som er tettsittende og ikke “lag-på-lag”.

Kan mor, far og/eller søsken være med på bildene?

Nyfødtfotografering er krevende, og vi ønsker derfor å bruke all fokus på barnet. Man kan selvsagt ta noen få bilder med mor og far, f.eks på fars arm, mor holder føtter osv. Dersom barnet er rolig går det også ann å ta et pent gruppebilde med mor og far eller søsken. Erfaringsvis tar slike bilder litt ekstra tid, da mye skal stemme med ansiktsutrykk til hele gruppen og den nyfødtes “humør”.

Hvor mange prøvebilder blir det av en fototime?

– Det er ingen problem å ta flere hundre bilder når man fotograferer digitalt. Men det avgjørende spørsmålet bør være hvor mange forskjellige bra bilder man får. Her blir det erfaringsvis 60-200 bilder å velge mellom.

Kan jeg se flere bilder av nyfødte som dere har tatt?

– Javisst, klikk deg først inn på www.nusselig.no. Her finner du en egen side vi har med barn, nyfødt og babyfoto. Vi har også en tagg på instagram som heter “hasliennyfødt

Hva bør jeg ha med under fotograferingen?

Mat til barnet, stelleteppe og smukk(dersom barnet bruker dette).

– Leverer dere digitale filer fra fotograferingen? Og hva slags produkter kan jeg kjøpe?

– Ja, du kan få kjøpt alle digitale filer til en samlet pris av 390 kroner – uansett antall. Dette gjelder bilder som først er kjøpt som forstørrelser på fotopapir. Dette er foto som er optimalisert for bruk på internett, til bruk i digitale rammer og på TVn hjemme. De leveres i 72 dpi og med vår logo. (Ikke egnet til print.). Vi tilbyr at ifra lerret, touchbilder, album, montasjer, takkekort, veggbilder, rammer osv – valget er ditt!

Gavekort.

Hos oss kan man også bestille gavekort. En perfekt gave å ønske seg til bursdag/dåp/jul eller gi bort. Man kan fritt velge beløpet man ønsker å gi, og man kan selv velge om man vil bruke summen på fotografering eller bilder/produkter. Et gavekort hos oss varer i et år, fra måneden den er kjøpt.

Bestilling/booking/spørsmål:

Dersom du ønsker å bestille time til fotografering, eller har noen spørsmål er det bare til å ta kontakt på telefon: 976 73 823 eller mail: marion@haslien.no

Nyfødtfotografering er “hastefotografering” og derfor ønsker vi å booke inn barnet fort til fotografering. Helst innen 10 dager, og iallefall innen 20 dager.

Åpningstimer og lokasjon.

Vi har ingen drop-inn- timer, da man MÅ bestille time på forhånd. Vi bruker å ha åpent for kunder med bestilite timer fra 10.00 – 16.00 på hverdager. Torsdag er langåpent fra 10.00 – 19.00.

Vi holder til på Eidet, nærmere bestemt Grålum i Sarpsborg (Østfold). 800 meter fra det nye Østfold-sykehuset på Kalnes. Studioets adresse er Hasselliveien 33, 1712 Grålum