Om oss

Haslien Fotografene er en profesjonell fotobedrift i Sarpsborg som består av tre fulltidsansatte, Marion (fotograf), Jeanett (fotograf) og Martin Haslien (grafisk). I tillegg har vi fire personer som jobber på timer. 

Vårt fotostudio og administrasjonsbygg er adskilt. Det betyr at all fotografering og visningstime foregår i vårt studio med kun kvinner, Marion og Jeanett. Mens etterarbeid av foto og administrasjon er i et nabobygg.

Se TV-innslag på NRK om Haslien Fotografene!

Vi er en familiebedrift som står i en lang håndverkstradisjon der fotostudioet leverer fysiske fotoprodukter etter en fotografering. Vår visjon er å gi kunder av oss «faglighet og kvalitet fra fotografering til ferdig produkt.» Det er fordi vi vet at det ligger like mye kompetanse i selve etterproduksjonen som det kreves kompetanse under selve fotograferingen. 

Hos Haslien Fotografene skal du oppleve helheten. Ikke bare fanger vi dine betydningsfulle øyeblikk, du skal også sitte igjen med et profesjonelt resultat etter fotograferingen. Det er tross alt derfor man oppsøker en profesjonell fotograf.

Daglig leder, Marion Haslien, har vært leder i Østfold Fotograflaug (2014-2016) som er en del av Norges Fotografforbund (NFF) . Marion satt også som dommer i juryen til NFFs Landskonkurranse i 2016 (Fotografenes «Grammy Awards».) Hun har også deltatt i komitearbeid med å utarbeide nye lover til Norges Fotografforbund.

Haslien Fotografene er selv premiert en rekke ganger for sine fotografier. Gjennom hele dette tiåret har Haslien Fotografene hevdet seg med topplasseringer i Østfold Fotograflaug. Haslien Fotografene har også vunnet en rekke priser på nasjonalt nivå.

Marion er foredragsholder om aktfotografering. I mars 2014 holdt hun foredrag om akt for profesjonelle fotografer fra hele Norge, i landsmøtet til Norges Fotografforbund. Marion debuterte også som utstiller i galleri med sine aktbilder i 2015. Etter dette har hun hatt flere utstillinger, blant annet i en egen ustilling i Norges største fotobutikk, Scandinavian Photo i Oslo.

Haslien Fotografene er også sertifisert for print av fotokunst gjennom Epsons Digigraphie – som er et kvalitetsstempel fra Epson. Haslien Fotografene er samarbeidspartner til verdensledende leverandør av fotopapir, Canson.

Haslien Fotografene følger arbeidsmiljøloven – vi har gjennomført HMS-kurs og legger vekt på et godt arbeidsmiljø.

Marion Haslien

Fotograf.

Marion Haslien er daglig leder i Haslien Fotografene. Hun har fotografert siden 1993 og har lang erfaring fra pressefoto før hun startet opp eget studio på Eidet i Sarpsborg i 2004. Hun var blant annet medlem i Stortingets presselosje i flere år hvor hun leverte foto til flere medier. Fortsatt arbeider hun med presse og reklamefoto ved siden av studiofotografering.

Jeanett Haslien

Fotograf.

Jeanett Haslien har to års utdannelse ved Bilder Nordic School of Photography, som er en av Nordens ledende fotoskoler. (Avgangselev 2010) Hun arbeider for det meste med klargjøring av foto, men arbeider også med gravidfotografering, mote og portrettfoto.

Maria Christina

Gjesteskribent på fotoblogg.

Maria Christina Haslien har bachelor i juss og begynte som gjesteskribent hos Haslien Fotografene i august 2016. Hun er ikke fotograf men er interessert i fotorettigheter. Et område som interesserer mange i en tid der bilder deles fritt, men som ikke alltid er uproblematisk. Maria har bachelor i jus ved Middlesex University i London.

Martin Haslien

Grafisk.

Martin Haslien arbeider hos på full tid. Martin har gått tre år på medier og kommunikasjon på Akademiet vgs. med grafisk design. Her ble han kåret til «årets grafiker» i 2015. Martin har også gått grafisk design ved middlesex university i London.

Mathias Haslien

Foto/grafisk.

Mathias Haslien jobber hos oss et par kvelder i uken. Mathias går tredje året på medier og kommunikasjon på Akademiet vgs. hvor han blant annet har hatt foto som utdypning. Mathias hjelper oss med etterbehandling av bilder. Mathias sin store lidenskap er å jobbe med lyd. I løpet av 2018 bygger vi eget lydstudio som skal implimenteres i driften av Haslien Fotografene. 

Makus Haslien

Video/grafisk.

Markus Haslien jobber hos noen timer i uken. Markus har gått medier og kommunikasjon på Akademiet vgs. Markus hjelper oss med etterbehandling av bilder. Markus liker å arbeide med Video og hjelper oss med redigering og opptak når vi har behov for video i markesføringen.

Raymond Haslien

Regnskap/administrasjon

Raymond Haslien jobber hos noen timer i uken med regnskap. Han har jobbet hele sitt voksne liv som journalist. Ved siden av denne jobben har han tatt seg regnskapet hos oss. Han har flere kurs i regnskap og liker å jobbe med tall og utvikle selve driften av Haslien Fotografene.

Menu