fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

About us in English

1 time med bil fra Oslo – 2 timer från Göteborg

Haslien Fotografene er en profesjonell fotobedrift i Sarpsborg som består av fem fulltidsansatte. Det er Marion (daglig leder) og Jeanett som utfører fotografering i studio, mens de øvrige jobber med administrasjon, design og produksjon i et nabobygg til studio. Det betyr at selve studio kun betjenes av våre to kvinnelige fotografer. 

Vårt studio ligger på plassen «Haslien» som har vært i familiens eie siden 1903. Her har håndverk og jordbruk gått hånd i hånd. Plassen ligger nydelig til bare noen hundre meter fra Glomma.

Se TV-innslag på NRK om Haslien Fotografene!

Haslien Fotografene er en kunst og håndverksbedrift som står i en god gammeldags håndverkstradisjon der man alltid leverer produkter etter en fotografering. Vi er en spesialforretning med eget verksted som kan hjelpe deg med mye mer enn fotografering. Hos oss er vi opptatt av at du skal oppleve helheten av det å gå til en profesjonell fotograf. Ikke bare fanger vi dine betydningsfulle øyeblikk, du skal også sitte igjen med et profesjonelt produkt etter fotograferingen.

Vi forholder oss til myndighetenes lover om merking av retusjert person i reklame og har egne etiske retningslinjer rundt retusj.

Daglig leder, Marion Haslien, har vært leder i Østfold Fotograflaug (2014-2016) som er en del av Norges Fotografforbund (NFF) . Marion har vært dommer i norgesmesterskap blant profesjonelle fotografer både i 2016 og i 2023 (Fotografenes egen “Grammy Awards”.) Hun har også deltatt i komitéarbeid med å utarbeide nye lover til Norges Fotografforbund.

Haslien Fotografene er selv premiert en rekke ganger for sine fotografier. Gjennom flere år har vi blitt kåret til beste NFF-fotografer i Østfold. Haslien Fotografene har også vunnet en rekke priser på nasjonalt nivå.

Marion er kjent foredragsholder om aktfotografering. I 2014 holdt hun foredrag om akt for fotografer fra hele Norge, i landsmøtet til Norges Fotografforbund. Marion debuterte også som utstiller i galleri med sine aktbilder i 2015. I 2018 ble hun invitert til å stille ut sine bilder i Norges største fotobutikk, Scandinavian Photo i Oslo.

Haslien Fotografene er også sertifisert for print av fotokunst gjennom Epsons Digigraphie – som er et kvalitetsstempel fra Epson. Haslien Fotografene er samarbeidspartner til verdensledende leverandør av fotopapir, CansonVår nedskrevne visjon er å tilby «faglighet og kvalitet fra fotografering til ferdig produkt

Haslien Fotografene legger stor vekt på å følge arbeidsmiljøloven og har gjennomført HMS-kurs. Fotobedriften ønsker et bevisst forhold til miljøet. Haslien Fotografene følger personvernloven og har egen personvernerklæring for våre nettsider her. 

Haslien Fotografene med i felleskapet “Content Authenticity Initiative” som arbeider mot desinformasjon i fotografi og video. Les mer om dette arbeidet på vår fotoblogg her

Fotograf / Daglig leder

Marion Haslien (f. 1969) har fotografert siden 1993. De første ti åra jobbet hun med pressefotografering, blant annet som medlem i Stortingets presselosje, før hun startet opp eget studio i Sarpsborg i 2003. Fortsatt arbeider hun med presse og reklamefoto, men i dag er det hovedsakelig fotografering i studio som opptar hennes hverdag.

Fotograf

Jeanett Haslien har to års utdannelse ved Bilder Nordic School of Photography, som er en av Nordens ledende fotoskoler. (Avgangselev 2010) Hun arbeider for det meste med mote og portrettfoto. Jeanett er den i bedriften som har ansvar for etterproduksjonen. Jeanett har fått Daguerreprisen til odel og eie for beste fotograf i Østfold tre år på rad.
Følg Jeanett på Instagram her →

Grafisk Designer

Martin Haslien arbeider med grafisk design og jobber med skisser og grafiske elementer til vår fotoproduksjon. Martin har gått tre år på medier og kommunikasjon på Akademiet vgs. med grafisk design. Her ble han kåret til «årets grafiker» i 2015. Martin har også studert design på Middlesex University i London. Martin har en egen hjemmeside med grafisk design her.
Følg Martin på Instagram her →

Bilderedigering

Mathias Haslien. Mathias har gått medier og kommunikasjon på Akademiet vgs. hvor han har foto som utdypning. Mathias hjelper oss med etterbehandling av bilder og får opplæring på fotografering. Mathias liker også å arbeide med lyd og lager egen musikk.

Produksjon / Video

Markus Haslien arbeider med produksjon hos Haslien Fotografene. Markus hjelper oss også med videoproduksjon.

Regnskap og administrativt arbeid

Raymond Haslien fører regnskap og arbeider administrativt hos Haslien fotografene. Han har flere år som jounalist bak seg, blant annet som politisk journalist i Stortinget. Han har vært nyhetsredaktør, jobbet med radio, TV og avis. De siste årene har han oppgradert kompetansen på regnskap og administrasjon.

Kontakt oss

Mail: marion@haslien.no

Mobil: (+47) 976 73 823

Vårt studio ligger på Eidet i Sarpsborg. (800 meter fra det nye Østfold Sykehuset på Kalnes)

Reiser du til oss fra Sarpsborg, Halden, Moss eller Oslo, kan du anvende timeekspressen som stopper ved det nye Østfold-sykehuset på Kalnes.

Se timetabell her: Linje 3

Vi i Haslien Fotografene har også transportable studiolamper som vi tar med oss ut på fotografering i Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Halden og Oslo.

Alle henvendelser om priser og reservering av studiotid rettes til fotograf Marion Haslien