fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Omtale av oss i svensk magasin

 «Fiori Magazine» omtaler vår fotografering med blomster i sitt blad som kommer ut nå i januar. Fagbladet utgis til florister i hele Sverige og er et magasin som inspirere alle som jobber med blomster. Vi synes det er veldig gøy at de ser til oss.

Forsiden på svenske bladet “Fiori Magazine“. Magasinet har skrevet om Haslien Fotografene og fotografering med blomster. I bladet har de sett nærmere på hvordan vi tenker farger fra planlegging av fotografering til ferdig bilde på veggen til kunden. Mye er basert på en bloggpost hvor vi viser hvordan man kan jobbe ton i ton.

I dag publiserer vi selv en ny video som viser hvordan vi jobber med fotografering av nyfødte med blomster. Her vil du se at vi også bruker blomster fra egen hage og fra naturen i tillegg til blomster fra den lokale blomsterbutikken. Vi minner også om at vi har laget en egen brosjyre om fotografering med blomster som du finner her.

(Saken fortsetter under videoen.)

Blomster har til alle tider fascinert billedkunstnere – blomstene er nærmest uimotståelige! Alle som gifter seg vet hva blomster betyr som dekor til brud og brudgom, i kirken og i festlokalet. Blomster brukes blant annet som fargeklatter som bidrar til å komplimentere fotografiene, enten ved fargebrytning eller som et dust supplement.

Miljøaspektet er noen vi ønsker å ha med oss i alt vi gjør, og i dialog med vår lokale blomsterforhandler ønsker vi å levere produkter som er så bra for miljøet som mulig. Det gjør at vi tenke litt utover det tradisjonelle om hvilke blomster som skal anvendes. Vi satser for eksempel heller på blomster som har lang levetid fremfor blomster som visner fort.

(Saken fortsetter under bildene.)

Fotografering av nyfødt med blomster.
Fotografering av blomster til nyfødtfoto. Blomster fra egen hage.
Blomster fra egen hage til fotografering av nyfødte.

Vår, sommer og høst benytter vi grønne planter og blomster som er så kortreiste som mulig, ofte fra vår egen hage. I hagen som omkranser våre to hus og vårt fotostudio, har vi ulike blomster som egner seg utmerket til fotografering. Vi sår noen av våre egne planter, som for eksempel erteblomster. De er praktiske planter siden de finnes i mange ulike farger, slik at vi kan stille med ulike blomsterfarger etter kundenes ønsker.

Det er ikke bare blomster fra hagen vi bruker. Hundekjeks, som gror i veikanten, kan for eksempel anvendes i stedet for brudeslør.

Erteblomstene, som blir sådd tidlig om våren, dufter nydelig og passer også som pynt i studio. Jo mer man klipper av erteblomstene, jo mer blomstrer de. Fordelen med erteblomster er at de blomstrer hele sommeren til langt ut på høsten. I år tok vi inn siste blomst en av de første dagene i november.

Bruk av falske blomster på bildene gir ikke samme følelse av glød og liv synes vi, eller det å lime barnet inn i for eksempel en blomster-ring i Photoshop. Tenker man parallelt til brudebuketten, ville vært litt spesielt å få redigert inn en blomsterbukett på bryllupsbilde. Plastblomster er heller ikke noe godt alternativ da plast ikke er noe bra for miljøet.

(Saken fortsetter under bildene.)

Premiert. Vi er en rekke ganger premiert for våre bilder tatt med blomster, som dette bildet som ble premiert i Laugskonkurransen i 2019. Alle blomster er ekte, her har vi også benyttet oss av tørkede strå.
Fotografiet “Jemina” fikk hederlig omtale og var ett av tre bilder Marion Haslien ble premiert med i Laugskonkurransen 2018. Marion fikk andre plassen med disse tre bildene. Bildet er tatt med ekte blomster!

Når vi anvender ekte blomster vil ingen bilder bli helt like selv om vi benytter de samme blomster igjen. Vi legger opp til å ta flere fotograferinger med ulike kunder med samme de blomstene, da blomster er kostbare i Norge. På den måten blir det et lite spleiselag mellom våre kunder. Vi lager nye oppsatser for hver gang vi fotograferer og blomstene som anvendes varierer som nevnt med årstiden.

Mange av blomstene som vi anvender vinterstid kommer til oss fra fjerne himmelstrøk. Eksport av blomster tilfører flere av verdens fattige land verdifulle inntekter som kan hjelpe landene ut av fattigdom. De skal også være mer miljøvennlig enn blomster som er dyrket frem i oppvarmede drivhus i Norge vinterstid, selv om de er fraktet hit.

(Saken fortsetter under bildet.)

I 2016 besøkte vi verdens største blomstermarked i Amsterdam. Herfra kjøpes blomster på store aksjoner som igjen har agenter fra hele verden. Blomster som kjøpes på dette blomstermarkedet havner hos oss forbrukere i Norge. Les mer her i egen sak.

Opp gjennom årene har vi tilegnet oss metoder for bruk av ekte blomster i fotograferingen. Det handler ikke bare om hvordan blomstene skal danderes i fotograferingen, men vi har også lært hvordan sesongen preges av ulike blomster. Vi jobber nå med å utvikle nye konseptet der naturen inkluderes enda mer i vår fotografering i studio.

Vi har hatt utstilling i lokalene til vår lokale leverandør av blomster, «Guttas Blomster» på Grålum. Les mer her i egen sak.

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.