fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Personvernerklæring

Privat Policy for våre nettsider

Haslien Fotografene er en fotografbedrift i Sarpsborg. Les mer om oss her.

I dette dokumentet gir vi deg vår personvernerklæring. Informasjon i kapittelet «Subjektiv blogg» berører ikke personvern, men vi synes det er greit at du som bruker også er orientert om at nettsidene redigeres ut fra redaksjonelle kriterier.

Informasjonskapsler

For å endre informasjonskapsler (cookies), klikk her:

Epost og adresser

Vi ber aldri kunder om personlige opplysninger som personnummer, forhold som berører religion eller legning. Når du kontakter oss blir du bedt om å oppgi e-postadresse, navn, etternavn, adresse og telefonnummer.

Vi sender aldri ut reklamemateriell til potensielle kunder som henvender seg til oss uten samtykke.

Haslien Fotografene er heller ikke deltagende i noe fotografnettverk der personopplysninger deles hos tredjepart. Vi er blant annet medlem i Norges største fotografforbund, Norges Fotografforbund, hvor kundeforhold ikke deles. Det betyr at du kan være trygg på å kontakte oss uten at vi deler opplysninger om deg med tredjepart.

Lagring av informasjon

E-poster inn til oss blir oppbevart i 2 år dersom du ikke blir registrert som kunde hos oss. Når du registreres som kunde hos oss blir du ajourført i våre arkiver med navn, telefonnummer, full adresse og e-post sammen med dine ordre-opplysninger. Alle bilder blir arkivert for ettertiden, det kan du lese mer om her. Når du kommer til vårt fotostudio for bildetaging blir du orientert ytterligere om vår «Policy for oppbevaring av foto».

Dersom du ikke ønsker lagring av foto hos oss vil vi ikke kunne hjelpe deg. Dette er forutsetningen for vår forretnings-modell som du kan lese om i våre priser og betingelser og i vår sak om arkivhold.

Bildepublisering

Vi spør alle kunder om tillatelse til å kunne publisere bilder som vi har tatt i vårt studio, og en slik tillatelse er helt frivillig. Vi har stor respekt for de som ikke ønsker å gi tillatelse. All tillatelse skjer i skriftlig form og arkiveres. Det gis intet vederlag for de bilder som publiseres.  Vi har også til en hver tid mange som ønsker at vi publisere deres bilder på nettsidene våre, men det er begrenset hvor mye vi klarer å publisere av alt vi fotograferer. Vi har langt flere fotograferinger enn det vi rekker å vise frem, derfor velger vi ofte bilder som viser nye situasjoner/positurer når vi først publiserer.

Analyseverktøy på nettsider

På våre nettsider anvender vi «Google Analytics», et program som gjør det mulig å sjekke hvor mange besøkende vi har på våre nettsider. Dette er et analyseverktøy som også gjør det mulig å følge trafikkflyten på våre nettsider. Her samles ikke personopplysninger.

Nyhetsbrev

Haslien Fotografene sender også ut nyhetsbrev. Når du registrerer deg som mottaker av disse nyhetsbrevene blir disse lagret hos Mailchimp som er et program for databehandling. Epostadressene lagres her i en egen database og slettes når du ber om å bli fjernet fra listen. Vi vil også slette e-poster vi får melding om er inaktive. Vi deler aldri din e-postadresse med andre. Mailchimp har en egen personvernerklæring her.

Kreditering

Alle våre bilder er omfattet i lov om åndsverk.  Det betyr at bildene er fotografens eiendom, selv om kunden har kjøpt rettigheter til bruk av bilder. Vi forlanger alltid at våre bilder krediteres med «Haslien Fotografene» der det er gitt bruksrett.

Samtidig ivaretas kundenes personvern ved at vi ikke publiserer bilder uten skriftlig tillatelse av de som er fotografert. Det er selvsagt frivillig om man vil signere tillatelse eller ikke.

Markedsføring hos tredjepart

Våre nettsider er en blanding av markedsføring av oss selv, saksorientering og blogposter som formidler vår subjektive vurdering rundt fotofaget. Av og til blir våre nettsider også markedsført hos tredjepart, som for eksempel Facebook og Instagram. Ofte skjer det mot betalt visning i disse kanaler.

Her skal man være klar over at disse samler inn informasjon rundt din aktivitet hos oss. Det samme gjelder i de tilfellene hvor vi har innebygget videoer på vår fotoblogg fra for eksempel YouTube. Her vil for eksempel et klikk på YouTubes video bli registrert hos YouTube.

Subjektiv fotoblogg uten sponsing

Vår fotoblogg uttrykker vår subjektive observasjon — altså våre tanker og interesser sett med våre egne øyne. Vi har ikke åpnet for kommentarer i vår fotoblogg, dermed samles ikke IP-adresser fra slik aktivitet.

Selv om vi ikke er objektive i vår fotoblogg, er våre nettsider fri for sponsing av tredjeparts produkter. Vi sponser aldri enkeltpersoner eller bedrifter som kontakter oss for å inngå sponsoravtale mot at vi fotograferer eller omtaler deres produkter. Personer med kjendisstatus eller bloggere med stor trafikk vil ikke få slike avtaler hos oss. Vi ønsker at vår fotoblogg skal være fri fra sponsortjenester.

I de tilfellene hvor vi anvender modeller til en billedtagning skjer det ut fra en uavhengig og selvstendig vurdering fra vår side. Derfor godtgjør vi alltid de som stiller som modell hos oss til våre egne prosjekt. Dette er bilder som er en del av våre kunstprosjekter – det kan være bilder som vi selger i vår nettbutikk.

I de tilfeller vi betaler en modell penger, må vi be om fødselsnummer fordi vi må registrere de i arbeidstakerregisteret for betaling av arbeidsgiveravgift og skatt.

Når vi omtaler produkter eller tjenesteytere, skjer det ut fra samme prinsipp om selvstendig råderett og vurderinger. Det er vår egen subjektive oppfatning som ligger til grunn, aldri ut fra krav om mot-tjenester fra produkt-tilbydere.