fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Priser og betingelser

Faglighet og kvalitet fra fotografering til ferdig produkt

Vi er en kunst- og håndverksbedrift. Ikke bare fanger vi dine betydningsfulle øyeblikk, du skal også sitte igjen med et varig profesjonelt produkt etter fotograferingen. Vi er blant de få studiofotografene i Norge som rendyrker håndverkstradisjonen med produkter i fotofaget og er en spesialforretning.

Kvalitet emblem

Kvalitets produkter

Vi produserer vakre produkter ment til å holde i generasjoner.

Les mer…

Mange år i drift

Vårt studio har vært i drift i {{yearsOperated}} år, på en plass eid av familien i {{yearsOwned}} år.

Les mer…

Familie drevet

Robust firma drevet av familie­medlemmer med flere kompetansefelt.

Les mer…

Våre priser

I vår PDF prisliste finner du en fullstendig oversikt over alle tjenester og produkter vi tilbyr. Når du skal beregne din totale pris kan du tenke fotografering + produkter = total pris. Om du fortsatt er usikker på om du har gjort riktig kan du prøve vår priskalkulator for å teste selv.

Fotografering

Fotograferingen er kun første halvdel av hele prosessen hos oss. Vi selger primært fysiske ferdige bildeprodukter ut av våre fotograferinger. De ulike type fotograferinger har en gitt grunnpris. Eventuell ønskede tillegg som ekstra person, blomster, melkebad med mer kommer utenom.

TypePrisBilderInformasjon
Gravid akt fotograferingkr 2 100,-Se galleriLes mer…
Gravid standard fotograferingkr 2 100,-Se galleriLes mer…
Nyfødt fotografering (1–20 dager)kr 2 760,-Se galleriLes mer…
Baby fotografering (1–7 mnd)kr 2 100,-Se galleriLes mer…
Barne fotografering (1+ år)kr 2 100,-Se galleriLes mer…
Portrett fotograferingkr 2 100,-Les mer…
Konfirmant fototgraferingkr 2 100,-Se galleriLes mer…
Boudoir fototgraferingkr 2 760,-Se galleriLes mer
Akt fotograferingkr 2 100,-Se galleri
Gruppe/familie (4–25 pers.)kr 2 980,-Les mer…
Bryllup vielse fotograferingkr 3 490,-Se galleri
Bryllupsfotografering (1.5 time)kr 6 900,-Se galleriLes mer…
Bryllupsfotografering (3 timer)kr 10 490,-Se galleriLes mer…
Bedrift/Presse fotograferingBe om pris.Les mer…

Produkter

Produkter er den andre halvdel av hele prosessen hos oss. Vi har mye å tilby av ulike produkter som album, ferdige innrammede bilder, forstørrelse, takkekort med mer. Man velger selv på visningen hvilke produkter man ønsker å kjøpe. Vi står inne for kvaliteten i de produktene vi leverer fra oss. Les mer om produktgaranti her.

Et utvalg av våre produkter er å se i vårt studio og prisene starter på:

Produkt typeFra pris
Foto printfra kr 510,-
Ferdig rammet bildefra kr 920,-
Fotoalbumfra kr 4 620,-
Takkekortfra 57,- stk.
Timmy veggplatefra kr 1 470,-
Digital Produktkopikr 390,-
Høyoppløslige filer (se spørsmål og svar lengre ned)Selges ikke.

Fotografering inkluderer…

En gratis visningstime

Veiledning hele veien

Informasjon via brosyrer

Alle bilder arkivert for alltid

Lån av kjoler og sjal

Gratis kunde parkering

Lån av rekvisiter / props

Kostnadsfri ombooking

Dekorativ NFF logo

Medlemmer av NFF

Vi er medlem av både NFF og Grafill—organisasjoner for fotograf yrket, og grafisk design relatert.

Les mer…

Pris emblem

Prisbelønnede fotografer

Gjennom flere år har vi blitt kåret «årets fotograf» i Østfold, og med flere høye fotopris utmerkelser.

Les mer…

Fyrtårn

Gratis veiledning

Vi gir gjerne veileding på hva som passer best for deg og ditt interiør. Inkluder oss gjerne i planleggingen.

Les mer…

Bilde av medarbeider som jobber i verksted

Faglighet og kvalitet

Ettersom vi er en vi er en «kunst- og håndverksbedrift» har vi eget verksted der vi utfører produktarbeid etter en fotografering. Her sikrer vi gjengivelse av lys og farge slik det var tiltenkt i fotoopptaket. Vi har egen designer som utarbeider produkter og produktdesign. Vi er også medlem i Norges Fotografforbund og følger de etiske retningslinjene som organisasjonen har nedfelt for fotografvirksomhet og kontrakter. Det gjelder også arkivhold som gjør at dine bilder bevares for ettertiden. Les mer om vår arkivering her.

Visningstime inkludert i pris

Vi ønsker å sette i gang en kreativ prosess hos deg før vi går i gang med fotografering. Derfor vil vi spørre deg om dine foto-ønsker før du kommer til fotografering. I tillegg hjelper vi deg gjennom produktmulighetene i en gratis visningstime. En visningstime er obligatorisk i vårt studio og er helt avgjørende for at vi skal kunne hjelpe deg frem til et profesjonelt resultat – derfor anbefales det å lese om visningstimen. Vi har ingen pakkepriser fordi vi ønsker at våre kunder selv skal velge sine egne unike løsninger som er tilpasset deres behov.

Når du kommer til oss betaler du først for selve fotoraferingen, produktene betaler du ved avhenting på et senere tidspunkt. Det betyr at du betaler fotograferings-prisen samme dag som du er inne til fotografering. Hva man ønsker å kjøpe av produkter vil naturligvis være helt avhengi av hvor mange bilder man velger ut på visnigstimen. Det er bildene du liker, og mulighetene disse fotografiene gir, som igjen avgjør pris. Sjekk derfor produktprisene våre for å skaffe deg en oversikt over hva du kunne tenker deg.

Spørsmål og svar

Hva er en visningstime?

En visningstime er en time hvor du kommer til studio for å velge bildene fra fotograferingen. En er inkludert gratis, og er som regel alltid lang nok tid. Ekstra visningstimer koster ekstra.

Les mer om visningstime her.

Hva er en «Digital Produktkopi»?

Alle bilder som blir kjøpt på papir redigeres før printing, og de samme bildene kan fås digitalt på minnepinne mot et fast administrasjonsgebyr på kr 390,-, uansett antall. De leveres lavoppløslig (1200 px på lengste side), og er beregnet til digital fremvisning slik som sosiale medier etc, men ikke til print.

Er det mulig å bare få digitale filer?

Du kan kjøpe kun digitale filer til sosiale medier, men prisen for filen er den samme som minste størrelse på forstørrelse på papir. Da sier det seg selv at man like godt kan kjøpe papirbildene og få den digitale filen med på kjøpet. Vi tar for tiden et gebyr på kr 390,- for å legge filen på vår minnepinne, men antall bilder spiller ingen rolle. Haslien Fotografene er en kunst og håndverksbedrift som jobber seg frem til bilder på papir som utgangspunkt. Det er viktig å merke seg at vi ikke selger høyoppløselige filer for selvprint, vi forbeholder oss retten til all fremstilling på papir for å sikre at det utføres med vår kvalitet. Les mer her om dette her for å forstå hvordan vi jobber.

Forskjellen mellom «Digital Filer» og «Digital Produktkopi»?

«Digital Produktkopi» er kopi av alle redigerte bildene som du har kjøpt på papir (album, forstørrelse, takkekort osv.), mens «Digital Fil» er bilde som ikke er kjøpt på papir, og dermed ikke er tidligere redigert. Prisen for «Digital Fil” er derfor kr 510,- pr. stk. for redigering og klargjøring for nettbruk. Merk deg at alle bilder vi selger som digitale filer kun er egnet til nettbruk og ikke selvprint.

Kan jeg printe de digitale filene jeg kjøper?

Nei, disse filene er kun til nettbruk, såkalt lav-oppløselige filer. Haslien Fotografene er en kunst- og håndverksbedrift som først og fremst fremstiller papirprodukter, mens du kan få gratis digital kopi av dine papirbilder til nettbruk. Alle bildeprodukter vi leverer skal inneha en kvalitet som vi står inne for. Les mer her for å forstå hvordan vi arbeider.

Kan dere scanne bilder jeg har?

Ønsker du hjelp til Skanning av gamle fotografier finner du prisen på dette her. Vi har også en egen nettside for fotoskanning og fotoretusj.

Kan dere lage album av bilder jeg har selv?

Av og til hjelper vi kunder med dette, og til dette er det ønskelig å få tilgang på RAW-filen dersom du trenger hjelp av oss til fotoprint der vi ikke har fotografert. RAW filer anses som negativer og er det optimale utgangspunkt for best kvalitet. Selv anvender vi aldri JPG-filer når vi arbeider med bildefiler etter en fotografering. En jpg fil er en komprimert fil, og best kvalitet får man ved å anvende RAW fil i stedet for jpg fil. Spesielt gjelder dette bilder til album og collager der bildene bør avstemmes i RAW.

Ordner dere skader på gamle bilder?

Ønsker du hjelp til redigering av gamle fotografier som har skader, for å printe de ut på nytt, finner du egen side for dette her.

Hvordan finner jeg min totale pris?

Ved å legge sammen prisen for den type fotografering du ønsker + bildeprodukter, det gir totalprisen. Fotografering + produkter = total pris. Se videoen under for å få en forklaring på priser. Ellers kan du også prøve vår priskalkulator som er ment for å vise priseksempler og forespeile en totalpris.

Andre spørsmål

For andre spørsmål kan du prøve vår chat-robot nede i høyre hjørne. Prøv korte men forklarende spørsmål. Ellers kan du også prøve å søke på vår nettside. Vi har over 670 publiserte innlegg på vår blogg hvor vi går over mye. Om du ikke finner noe kan du alltids nå oss på e-mail eller telefon.