fbpx

Reportasjefoto er som å være på jakt

Reportasjefotografering er vel kanskje det nærmeste en kommer jakt. Man har med seg børsa (kamera) og ligger på lur for å sikre seg en godbit. Men i jakt samarbeides det i jaktlaget for å felle byttet – i reportasjefotografering handler det alltid om å få de beste bildene selv.

Fotografene sloss om å få de beste øyeblikkene. Og det er utrolig artig å arbeide slik. Det får rett og slett opp adrenalinet.

De gamle ringrevene i pressen bruker albuer så det holder. Kan huske at jeg ble litt forskrekket når jeg var ute på mine første reportasjer i 1993.

Fotoobjektet kom eksempelvis ut av en bil og “alle” kastet seg over “byttet”. Man ble regelrett presset til side av andre fotografer. Samtidig kunne fotoobjektet ha med seg vakter som ikke bidro til å gjøre jobben enklere.

Med andre ord et salig kaos hvor man skal sikre det ene og beste fotografiet.

Etter hvert lærte man seg å være listig der andre brukte rå makt for å få bilder.

Bildet jeg har valgt å vise frem i dag er fra 2006. Siv Jensen hadde nettopp blitt valgt til leder i Fremskrittspartiet. Pressen samlet seg rundt Jensen mens jeg selv fant veien opp til en gangbro som gikk over hallen i hotellet.

Et lite rop til Siv Jensen fra min side….og vips: “klikk”. Bildet ble blant annet kjøpt av Dagbladet.

Siv Jensen er nettopp valgt til FrP-leder i 2006. Foto: Marion Haslien

Siv Jensen er nettopp valgt til FrP-leder i 2006. Foto: Marion Haslien

X
    wpChatIcon