fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Så ble vi også rammet av korona

Søndag fikk jeg påvist korona av Sarpsborg kommunes helseteam. Fra mandag av stengte vi derfor studio for kunder, men svarer på e-post og telefoner.

Fredag kveld varslet en av våre kunder at de hadde fått påvist korona etter smitte fra en institusjon i Oslo. Kunden som nylig var i vårt studio varslet meg om faren for at vi kunne ha blitt smittet videre. På det tidspunktet kjente jeg at halsen begynte å bli sår. Derfor tok jeg (Marion) og Jeanett samme kveld en hjemme-test som vi har tilgjengelig i studio. Min viste positiv, mens Jeanett sin viste negativ. Vi ønsket begge å bekrefte dette via PCR test hos Sarpsborg kommune og ble begge testet på lørdag. Søndag ringte Sarpsborg kommunes helseteam, og bekreftet positiv på meg. Jeanett måtte inn til ny testing.

Jeg er veldig glad for at vi ble varslet såpass fort av personen som (trolig) smittet oss. Det gjorde at vi stengte ned studio umiddelbart og varslet ALLE kunder som hadde vært i vårt studio de aktuelle dagene. Det har trolig hindret at mange flere har blitt smittet. Minst en oss av hadde mest sannsynlig vært på jobb denne uken som normalt hvis vi ikke hadde blitt varslet, fordi symptomene har vært veldig milde.

Ett barn som var til fotografering i vårt studio, har i ettertid fått påvist korona etter besøk hos oss. Dette barnet ligger nå på sykehus. Vi håper og ber at det vil gå bra med dette barnet og at andre ikke er rammet.

Vi venter nå testsvar fra Sarpsborg kommune for Jeanett. Hjemme-testene hun har tatt siden fredag kveld har vist negativt, – MEN i dag på sin hjemmetest, slo den ut med positivt utslag. Så dette viser kompleksiteten rundt korona-smitte.

Alle som jobber hos oss, ble fullvaksinerte i sommer. Formen vår er fortsatt fin, men vi merker det litt i halsen og litt annet. Ifølge kommunens helsetjeneste kan vi trolig gå tilbake til jobb neste uke dersom symptomene forsvinner.

Vi ser at den nye smittebølgen vokser og vi ønsker ta vår del av jobben med å dempe smitten. Heldigvis er det også opp til bedriften selv å sette inn tiltak dersom man ønsker det. For vår del vil vi innføre fulle restriksjoner på alle som besøker vårt studio fremover så lenge denne smittebølgen pågår. Det betyr at vi vil gå tilbake til de strenge rutinene vi hadde før myndighetene åpnet samfunnet.