fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Se det nye drivhuset vårt

I februar kunne vi fortelle at vi vil gå i gang med å bygge enda et drivhus i tillegg til det vi har fra før. Vi ønsker å dyrke frem enda flere blomster som egner seg til portrettfotografering. Du kan lese mer her om hvordan vi tenker blomster til fotografering.

I disse dager venter vi spent på at blomstringen skal starte for fult i hagen med de blomster vi har dyrket frem i våre to drivhus. Tulipanene har imidlertid blomstret for fullt en tid ettersom blomsterløkene ble satt ut allerede i fjor høst, mens sommerblomstene lar seg fortsatt vente på. Vi har hatt en kald vår som har forsinket prosessen med kanskje 14 dager, men nå er det like før det eksploderer av farger i hagen vår.  

Fra byggingen av platting til drivhus som startet opp i april 2023.

Vi har et par hundre Dahlia og ca 130 Cosmos i ulike farger, 100 løvemunn, 80 Petuniaer, Zinia, erteblomster, liljer, Peoner, roser osv. Det krever ganske mye av oss tidsmessig å ha omsorg for så mye planter, men det er så klart også en egen interesse i å få det fint rundt oss sommerstid. Plantene blir en miks av jobb og hobby.

Drivhus til fotografering

Drivhuset er bygget på taket av en garasje som ligger jevnt med bakkenivået i hagen. Utenfor har vi fått en platting som er i ferd med å bli en grønn oase. Vi gjorde noe tilsvarende for noen år siden med taket på studioet vårt, som også har flatt tak – det kan du lese mer om her. Det er plantet mange store Dahlia som vil blomstre i fra juni-juli til ut i oktober på det nye utearealet.

Vi har mange nye ideer rundt bruk av blomster i fotografering. Vi vil vise frem disse når de er realisert. Det er bare å glede seg!

Sommerstid er drivhuset så godt som tomt for blomster, fordi de aller fleste planter settes ut i hagen i mai måned. Et drivhus er jo først og fremst ment for å drive frem planter tidlig på våren når de ikke kan stå ute. Dermed kan vi flytte inn i et slags sommerstudio for fotografering av for eksempel barn og nyfødte når plantene har flyttet ut. En kjølig sommerdag blir varm i drivhuset, dermed klarer vi å skape sommerstemning så sant solen stikker litt frem.

Ekte, ikke kunstig

Vi i Haslien Fotografene er en kunst- og håndverksbedrift, som i år feirer 20 år, og som byr på ekte opplevelser. Vi jobber med fremstilling av bilder fra laging av kulisser, bildeopptak til ferdige fysiske produkter. Vi tilbyr gratis bruk av kjoler som vi har designet, sjal og rekvisitter. Det er frivillig å bruke – ønsker man ta med rekvisitter selv, så gjør du det. Som kunde bestemmer man selv tema, om en vil ha rekvisitter som blomster eller kun enkelt med en ren hvit bakgrunn på fotograferingen.

Alt vi bruker i bildene er ekte ting – de er ikke redigert inn i bildet i etterkant. Vi tror det står seg godt i en tid der vi ser mer og mer bruk av kunstig intelligens, også kalt AI, til fremstilling av bilder. Det er ingen problem å tilvirke bilder med blomster med hjelp av AI. Eller for den saks skyld redigere et barn inn i en blomsterbakgrunn i Photoshop.

Hos oss vektlegger vi ekte opplevelse under fotografering. Blomster man kan se og kjenne duften av. Blomster med alle sine fasonger, fargetoner, kronblad og bladverk. Hver enkelt blomst er unik akkurat som hver enkelt av oss er unike. Alle rekvisitter vi bruker er ekte. Vi stiller også etiske krav til hvordan bildene redigeres etter en fotografering. Les her hvilke retningslinjer vi har for retusj.

Det legges ned mye arbeid i alt som blir produsert hos oss, det er ingen snarveier. Vi tror mange velger oss til fotografering nettopp fordi de ser verdien av alt arbeid vi utfører.

Vår visjon er å være blant de beste studiofotografene i Norge og vi har i over et tiår blitt kåret til beste fotograf i Østfold. Du vil møte «faglighet og kvalitet fra fotografering til ferdig produkt» hos oss. Les mer her om hvordan du booker oss til fotografering.

Lurer du på hvor mange bilder det blir i en fotografering? Les mer om det her.

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.