Selvportrett aktfoto

Så har jeg også gjort det – tatt aktfoto. Bildet jeg har lagt ut i dag er et selvportrett som jeg har tatt her i vårt eget studio. Jeg har lenge ønsket meg slike bilder som jeg kan dekorere hjemmet med. Fra før av har jeg flere kunst-aktbilder hengende både her i vårt studio og i min egen stue. Nå skal det suppleres med selvportrett 🙂

Det kommer flere bilder fra denne selvportrettserien på denne nettadressen ganske snart: www.aktfotograf-marion.no (Vår nettside som er dedikert for aktfoto.)

Hva får egentlig en fembarnsmor på 46 år til å ønske seg aktbilder av seg selv? For det første synes jeg personlig at aktbilder er utrolig flotte. Jeg ble for mange år siden fascinert av aktbildene som den nå avdøde fotografen Knut Hoftun Knudsen tok av kvinner. Var det virkelig mulig å ta så flotte bilder uten at det samtidig er gjort bildemanipulering?

Jeg satte i gang med eksperimentering – kvinner og menn ble invitert til mitt studio. Etter hvert fikk jeg mer og mer dreisen på dette. I dag har jeg fotografert flere hundre kvinner og en god del menn. Jeg har holdt flere foredrag, blant annet for fotografer i Norges Fotografforbund, hatt flere workshoper og jeg har stillet ut mine aktbilder. Men selv har jeg altså aldri benyttet muligheten til å ta aktbilder av meg selv – ønsket har vært der hele tiden.

For det andre ønsker jeg å vise for meg selv, og forhåpnings vis for andre, at en godt voksen kvinne tar seg fint ut på aktbilder. Jeg sier ofte at aktfotografering passer for kvinner i alle aldre. Ikke bare de «unge og strøkne». Jeg er overbevist om at det er mange godt voksne kvinner der ute som ønsker seg denne type bilder, men som tror det er for sent. Senest denne uken hadde jeg slike kvinner i studio.

Noen av disse kvinnene tør nesten ikke ta av seg badekåpa før fotograferingen tar til.  De samme kvinnene forlater studioet med struttende selvtillit når de underveis i fotograferingen har fått se bilder av seg selv.

Du undrer kanskje hva aktbildene blir brukt til? Noen kunder velger å ha de i et privat album som de gir til sin kjære. Kan man egentlig gi noe mer personlig gave? Andre er mer frimodig og vil ha de på veggen i soverommet, mens andre igjen lar de henge i stuen som fotokunst.

Når jeg tar slike bilder ønsker jeg at de skal være sarte og de får gjerne være sensuelle, men samtidig skal de ikke spille på sex. Dersom man sammenligner mine aktbilder med reklamebilder i moteblader vil man se at de påkledde bildene i bladene spiller mer på sex enn disse aktbildene.

Til slutt vil jeg si litt om det tekniske. Jeg manipulerer ikke aktbilder i Photoshop. Dvs, jeg kan lysne og mørkne bildene, men endrer aldri folks proposisjoner og former. Av og til kan vi fjerne føflekker eller arr hvis kundene ber om det. Personlig liker jeg ikke foto som er sterkt retusjerte – bildene skal være ærlige.

Det er under selve bildeopptaket magien skjer med de som fotograferes. Vi jobber med positurer og lyssetting. Bare ved hjelp av lys og positurer får man frem de beste sidene ved seg. Har man litt ekstra eller noe mage, så tas bildene slik at man tar seg som best ut. I neste omgang handler det om hvordan bildet eksponeres.

Noen vil kanskje si: Ja, men er ikke det juks å ville vise det beste av seg selv? Vel, jeg har aldri hørt noen si at de vil ha bryllupsfoto av seg selv der de ikke tar seg som best ut. Hvorfor skulle man ikke kunne ønske det samme av sin naken kropp? Samtidig handler det om å se at vi også kan være vakre uansett form – å være fornøyd med seg selv som man er.

Les mer om hvordan vi fotograferer akt her.

Hos Haslien Fotografene tar vi også aktfoto under gravidfotografering. Dersom du vil se på disse bildene går du til vår nettside med gravidfoto her.

Vi har kunder som kommer fra hele landet hit til vårt fotostudio for aktfotografering. Dersom du kommer med buss fra Oslo, kan du finne veibeskrivelse på vår kontaktside her. Det er god bussforbindelse til hele Østfold ettersom vi ligger ved det nye Østfold Sykehuset Kalnes. (Bussen fra Oslo stopper også ved sykehuset.)

NB! Alle aktbilder blir behandlet med en høy grad av diskresjon. Derfor skal du vite at ingen bilder blir sendt ut av vårt studio for redigering og printing – alt arbeid fullføres her hos oss. Vi har også en streng policy på oppbevaring av bilder og ingen bilder publiseres uten samtykke. Alle bilder vi bruker på nett er publisert med skriftlig tillatelse.

Selvportrett akt.

Selvportrett akt.

 

    Menu