Skøytebane på studiotaket

Vinteren 2013 bygget vi egen isbane i bassenget som vi har i tilslutning til fotostudio. Vi ønsket oss isbane med snø langs kanten og med vinterlandskap på bakgrunns-papiret til å lage flotte vintermotiv.  Vi fikk frosset til en strøken is som du ser av bildene, men så kom mildværet før vi fikk tatt et eneste portrettbilde. Selv om det ikke gikk helt etter planene for oss, så deler vi gjerne ideen med deg.

isbane med ledlys

Det er artig å kunne gjøre noe litt utenom det vanlige. Ikke minst å få barn ut på aktiviteter som engasjerer utendørs. Selvsagt kan man reise til en isbane, men tid er som kjent kostbart, så derfor er det hendig med egen isbane utenfor studioet.

Under isen la vi ned «Haslien Fotografene» logo midt i bassenget og monterte led-lys langs kantene. Det ga en utrolig flott farge på isen om kvelden med ulike fargemuligheter fra ledlyset. Vi fikk et par dager med kulde, men prosjektet smeltet med isen – vinteren kom aldri tilbake det året.

Langs kanten av bassenget la vi ned isopor slik at isen kunne ekspandere uten å danne sprekker – eller i verste fall sprenge støpen i bassenget. Vann utvider seg som kjent når det omdannes til is.

Vi belistet langs kantene slik at vi hadde noe å feste led-lyset til. Lysrekken ble montert slik at den vender inn mot isen. Over det hele trakk vi gjennomsiktig duk av plast for å holde på vannet som vi fylte i.

Bassenget er ikke på mer enn ca 2,20  x 2,70 m, så det er ikke store isbanen. Men det holder i lange baner for bildetaging av barn med skøyter på beina. Har du et studio hvor du har utearealer er dette en ide som kan danne grunnlag for bildetagning.

Som vi har fortalt tidligere fikk vi ferdig takterrassen i fjor, hvor vi også anlegger et basseng. Du behøver selvsagt ikke noe basseng for å lage en isbane, det holder å anvende en ramme i tre. Bunnen bør lages med gulvplater i spon som er beregnet på våtrom. Det kan være smart å gå i gang allerede nå da du bør male bunnen på isbanen for å få en jevn farge – maling bør som kjent gjøres mens det ennå er plussgrader.

I tillegg til fotomuligheter får du et kreativt og dekorativt innslag i tilslutning til studioet som blir lagt merke til av de som ser isbanen om kvelden. Ikke behøver du det helt store budsjettet heller. Tips oss gjerne dersom du lager et tilsvarende prosjekt – alltid gøy å få tilbakemeldinger fra de som følger oss på vår fotoblogg.

Følg oss utover vinteren på bloggen for flere tips i tilknytning til studiodrift. Eller se tips vi allerede har publisert på fotobloggen.

Lykke til!

Her har vi laget isbane med Haslien Fotografenes logo i bunnen. Langs kantene har vi lagt inn ledlys som gir flott farge på isen. Fargen fra lyset brer seg godt ettersom den er festet til kantene vendt ut mot isen.

Her har vi laget isbane med Haslien Fotografenes logo i bunnen. Langs kantene har vi lagt inn ledlys som gir flott farge på isen. Fargen fra lyset brer seg godt ettersom den er festet til kantene vendt ut mot isen.