fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Sølvstufoss ved Ågårdselva naturreservat

Bare noen få kilometer fra vårt fotostudio ligger Ågårdselva naturreservat. Området er vilt, vakkert og har et særpreget landskap som man normalt ikke forbinder med Østfold. Øverst i Ågårdselva, som er en del av Glomma, ligger Sølvstufoss.

Sølvstufoss er et kjent utfluktsmål for mange i Sarpsborg, men er likevel ikke så mye frekventert at man møter en flom av turgåere. Det henger nok litt sammen med at stedet ligger et godt stykke utenfor befolkningstettsted, men fra vårt studio er det kun 6 kilometer til Sølvstufoss.

Ved Sølvstufoss går det en gangbro over Ågårdselva og fossen som gjør turmålet spektakulært. Se video fra Sølvstufoss:

Ågårdselven er også kjent for laksefiskere. I perioden 1. juni til og med 31. august kan man fiske etter laks nesten helt opp til fossen. Les regler for fiske i elven her. Historisk sett har Ågårdselva vært viktig for tømmerfløting og driften av Sanne & Soli Brug som i en periode var et av Nord-Europas største sagbruk.

Tømmerfløting har vært en sentral del av historien i vårt distrikt. Les mer om Solig Brug i en tidligere sak vi har skrevet, samt en egen sak om tømmerfløtingen i Eidet her. Disse sakene er laget som tips til våre kunder som kommer på besøk i vårt studio . Vi kan også tilby overnatting til kunder som kommer langveis fra til vårt studio.

Fra skogsveien er det skiltet ned til fossen

I dag nytes stillheten og naturen for de som tar seg turen til fossen. Ved elvebredden er det satt opp gapahuk hvor det er mulig å grille. Her gjelder så klart hensynet til bålbrenning i skogen. Det er idylliske plasser hvor man kan fritelte for en dag eller to, for eksempel på en av holmene i elva hvor det er små gress-sletter.

Fra vårt studio er korteste vei til Sølvstufoss over ved Stikka. I Ramstadveien finnes en parkering på venstre side 500 meter før en veibom. Det tar ca 35 minutter å gå til Sølvstufoss fra bommen.  Følg kart fra vårt studio her.

Ågårdselven har vakker natur rundt seg.
En solid gangbro går over Sølvstufoss.
Lenger ned i elven kan man vade over til en av holmene som har gressbakker. Her er det gapahuk og muligheter til grilling og telting. Når det er mye vann i elva og man ikke kan vade, finnes det tre båter som ligger på østre elvebredd ved Nedre/Øvre Holme som fritt kan anvendes.

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.