fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Studio med blomsterhage

Årets store hagesesong er kommet godt i gang utenfor vårt fotostudio på Haslien.

Av Raymond Haslien

Siden februar har vi jobbet jevnt og trutt med forberedelsene til årets hagesesong utenfor vårt fotostudio. I alt har vi ca. 140 ulike blomsterslag som kan brukes under portrettfotografering. Hver enkelt plante har flere like sorter, så det dreier seg og flere tusen enkeltplanter fordelt over tre hager rundt studio. Hagene er blitt en attraksjon i seg selv og mange turgåere stopper opp for å kikke.

Barn og barnebarn hjelper til i hagen som er et fellesprosjekt for familien. Vi både bor og jobber her på Haslien.
Barn og barnebarn hjelper til i hagen som er et fellesprosjekt for familien. Vi både bor og jobber her på Haslien i naturskjønne omgivelser. En plass familien har bodd på i over 120 år.

Det å bruke ekte blomster i portrettfotografering har blitt en skikkelig suksess for oss i Haslien Fotografene og mange kommer hit fra andre kanter av landet for denne type fotografering. Du kan lese mer om hvorfor vi har satset på blomster til fotografering her. Du finner ikke maken i Norge når det gjelder bruk av blomster til for eksempel nyfødtfotografering, les mer om dette her.

Grønn oase på taket

Vi har laget oss to terrasser som vi bruker til blomster og kundemottak. Studiotaket hos oss ble til en grønn oase i 2012 og i 2023 ble også et gammelt garasjetak gjort til en tilsvarende oase. Se bildene under som viser før og etter på begge steder.

Før: Slik så studiotaket ut før ombygging til takterrasse.
Før: Slik så studiotaket ut før ombygging til takterrasse i 2012.
Etter: Taket på terrassen etter ombygging i 2012. Her får kunder oppholde seg, vi tar bilder her og vi henter inn blomster fra terrassen.

I fjor ble det altså anlagt enda et grønt tak. Da fikk et gammelt garasjebygg satt opp drivhus og blomsterbed på taket, som vist i bildene under. Vi har videre planer for enda et tak som skal bli til et amfi for blomster.

FØR: Slik så det ut før vi bygget drivhus og blomsterkasser på det gamle garasjetaket.
FØR: Slik så det ut før vi bygget drivhus og blomsterkasser på det gamle garasjetaket i april 2023.
ETTER: Slik så det ut i fjor høst en nydelig kveld. Vi har også opparbeidet hagen med flere blomsterbed. Blomster som vi bruker i fotograferingen.
ETTER: Slik så det ut en nydelig kveld i september 2023. Vi har også opparbeidet hagen med flere blomsterbed. Blomster som vi bruker i fotograferingen.

Vi finner mye glede i hagene, både privat og i bedriftens tjeneste. Investeringene vi gjør er hovedsakelig gjort privat og det tar derfor litt tid å bygge opp, men vi føler vi nå ser store endringer etter mange års satsing. Vi ønsker at plassen Haslien skal bli til glede for store og små som besøker vårt studio, men også for turgåere som tilfeldig passerer gjennom vår koselige bygd.

Vi er glade for hele lokalområdet som vi er en del av. Her finnes mye historie, kulturseverdigheter og vakker natur rundt oss. Vi har derfor laget en oversikt til våre kunder om steder i vårt nærmiljø som de bør besøke når de først er i Sarpsborg, se denne listen her.

Alt registreres

Det er ikke bare hagen som det legges ned mye arbeid i, men også i å registrere plantene i et eget register. Vi ønsker å ha full oversikt over hvilke blomster som blomstrer til ulike tider i sesongen. På den måten kan våre kunder få veiledning om hvilke blomster de kan forvente å finne til fotografering. Alle planter får i tillegg QR-kode, slik at de som befinner seg i hagen enkelt kan lese mer om plantene ved å skanne koden. Se mer om QR-systemet litt ned i denne bloggposten fra i fjor.

Alle blomster hos oss avfotograferes og registreres med data som blomstringstid og navn.
Alle blomsterslag hos oss avfotograferes og registreres med data som blomstringstid og navn.

I sommer vil vi også lage en liten utstilling foran og i studio hvor forbipasserende kan kikke på hvordan vi arbeider med blomster i portrettfotografering. Vi ønsker å dele skjønnheten rundt blomster og fotografering. Vi har også en Instagram hvor du kan se mange av våre foto tatt med blomster. Se printscreen fra profilen i de to bildene under her.

Printscreen fra vår Instagramprofil.
Printscreen fra vår Instagramprofil med tagg #haslienblomsterfoto.
Printscreen fra vår Instagramprofil.
Printscreen fra vår Instagramprofil med tagg #haslienblomsterfoto.

Om Haslien og våre fotografer

Vårt studio ligger på Haslien som har vært en plass for familien i mer enn 120 år.

Historisk har håndverk alltid vært viktig her på Haslien, de som bodde her var håndverkere og drev med gartnerarbeid. Vi som driver Haslien Fotografene jobber også med håndverk i fotofaget og har en visjon om å være et av Norges beste fotostudio.

Mor og datter, Marion og Jeanett Haslien, har i flere år på rad vært kåret til beste fotografer i Østfold. I Norgesmesterskap for profesjonelle fotografer fikk Marion Haslien gull i norgesmesterskapet for profesjonelle fotografer våren 2024, les mer om dette her.

Her fra premiering i Landskonkurransen 2024 i Ålesund. I videoen under kan du se mer fra premieutdeling og fra fotografering i vårt basseng i studio. Du må være 18 år og logge inn på YouTube for å se videoen. Det er flere videoer fra fotografering i basseng i vår kanal på YouTube. Men det er strenge regler om nakenhet på YouTube, derfor innlogging og aldersbegrensning. Foto: Fotograf Elisabeth Figenschou Jølstad
Her fra premiering i Landskonkurransen 2024 i Ålesund hvor Marion fikk gull i norgesmesterskapet for profesjonelle fotografer (les mer i linken over). Foto: Fotograf Elisabeth Figenschou Jølstad

Vi har egne gratis nyhetsbrev for private og yrkesutøvende studiofotografer som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.