fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Studiodrift i koronatider

Jeg tror alle som driver en virksomhet kan skrive under på at korona-viruset har satt sitt preg på arbeidsrutiner.  Hos oss her i vårt fotostudio går det mye ekstra tid på tiltak og loggføring. Vi vasker berøringspunkter i studio mellom hvert enkelt kundebesøk. Vi fører logg over alle som entrer studio og vi sende ut informasjon om våre koronatiltak i forkant av alle besøk. Når kundene ankommer studio, er det igjen en gjennomgang av våre rutiner for smittevern, og i døren blir de møtt med et krav om håndvask.

Les mer om hvordan vi har jobbet med tiltak mot korona her.

Vi føler at vi har blitt ganske flinke på hvordan vi håndterer den nye hverdagen, men alle tiltakene tar mye tid. Vi booker også om oppsatte kunder der vi får tilbakemeldinger om symptomer på f.eks. forkjølelse. Ombookinger er tidkrevende når vi har en trang kalender, men heller det enn å pådra seg forkjølelse i disse dager. Kanskje bruker vi i snitt 25 minutter mer pr. kunde sammenlignet med før korona.

Vi har fortsatt restriksjoner på hvor mange som til en hver tid får være i studio. De nye rutinene bidrar til å forsinke arbeidsflyten vår når vi må vente til en kunde forlater studio før neste kan slippes inn. I mellom hver kunde må studioet vaskes og loggføring skje. Så alt går litt tregere med virus-trusselen hengende over oss.

Vi har klart å holde oss friske i hele perioden fra koronautbruddet. I sommerferien hadde en av sønnene våre forkjølelse, men den spredde seg ikke videre til noen av oss andre. Likevel fikk vi testet oss alle for korona, inkludert vår sønn som var forkjølet. Ingen var smittet av korona, heldigvis!

I disse dager har Jeanett, min kollega og datter, måtte være hjemme med syke barn. Ingen ting tyder på annet enn forkjølelse, men hun får likevel ikke være her så lenge barna er syke.

Det er nesten rørende å se hvor flinke folk er.

Jeg opplever også at kundene våre tar koronasituasjonen på alvor. Folk er flinke til å gi beskjed på forhånd dersom barnet er litt «snufsete», da ombooker vi timen uten noen ekstrakostnader. Det er nesten rørende å se hvor flinke folk er til å si ifra.

Vi gjør evalueringer fortløpende på våre egne tiltak og ser på løsninger om ulike scenarier skulle oppstå. Selv om vi har klart oss godt så langt, er det ingen garantier for at man ikke kan bli rammet lenger frem. Det er en ytterst spesiell tid vi lever i, men jeg tror vi skal klare å komme oss igjennom prøvelsene med også mange gode erfaringer å ta med seg.

Bedriften går heldigvis så det suser. Vi passerer i disse dager omsetningen fra i fjor og vi har et betydelig bedre resultat hittil i år sammenlignet med fjoråret. Men skulle vi rammes av en ny nedstengning av samfunnet eller sykdom, vil det så klart kunne bidra negativt.

Det er en usikker tid, men vi er optimister. Vi synes norske myndigheter har gjort en glimrende innsats sammen med hele det norske folk som har vist stor dugnadsinnsats. Den dugnaden skal vi fortsatt bidra til fra vår side. Vi kommer ikke til å kompromisse på våre tiltak før vi ser at denne situasjonen er under kontroll!

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.

Illustrasjonsfoto: Adobestock/ License Marion Haslien