Tilbake etter ferie

Tradisjonen tro har vi fire uker ferie i juli. Det har likevel blitt noen fotooppdrag i ferien for å hjelpe kunder som ikke kan vente med fotografering til etter ferien. Det dreier seg om både om nyfødte og gravide. Vi besvarer også noen e-poster i ferien, men de fleste henvendelser må vente til vi starter opp igjen i august.

Det er alltid litt hektisk den første uken med besvarelser og oppgaver som venter. Vi jobber med å få svart på alle henvendelsene i løpet av uka, så dersom du ikke har fått svar i løpet av uken, må du kontakte oss.

Ferie i Norge

Som mange andre har jeg selv tilbragt ferien hjemme i Norge. Det gjør at vi har kunnet samle familien i større grad enn vi har gjort tidligere. Vi har hatt flere familiesammenkomster i løpet av sommeren, som bursdagsfeiring av barnebarna som du kan se bilder fra her.

Haslien Fotografene er som kjent en familiebedrift og vi omgås mye både privat og i jobb-sammenheng. Før ferien satte inn dro vi på en «team-tur» til Åndalsnes og Romsdalseggen. Bildene og video i denne bloggposten er fra denne turen. Vi var på en tilsvarende tur i fjor hvor vi lovte oss selv at dette må vi gjøre igjen.

Vår nest eldste datter, Maria, som jobber i et advokatfirma i London, kom også hjem til sommerferie i år. Som ny-udannet jurist må man normalt jobbe seint og tidlig, men med korona-situasjonen har ting blitt snudd på hode og hun fikk mulighet til å komme hjem. Så hele familien har vært samlet i store deler av ferien, noe jeg er glad for.

Ved sjøen og i hagen

Selv har jeg hatt noen dager i Oslo hvor vi har vært i båt på Oslofjorden. Mye tid har blitt brukt i hagen og i nytt drivhus. Noen dager med strandliv har det også blitt, men solen har glimret mye med sitt fravær i juli, så kanskje det blir en tur sydover i vinter i stedet. På den måten er det kjekt å drive egen bedrift, man kan jobbe i ferien hvis det regner og heller ta ut fridager i en sydentur med «solgaranti».

Selv om varmen stort sett uteble i juli, har vi kost oss masse. Barn og barnebarn har bidratt til en sommer vi har gode minner fra. Dette har gitt oss nye krefter og gir mye inspirasjon i jobben som fotograf. Som jeg har delt mange ganger tidligere finner jeg mye inspirasjon i naturen og i samvær med familien.

Vi ønsker alle våre kunder og blogglesere en forsatt god sommer…snart får vi noen soldager igjen her i Sarpsborg. De skal vi nyte mellom fotografering av bryllup i helgene!

I år var (nesten) hele familien med på tur til Romsdalen. Målet var å gå over Romsdalseggen. Her er vi på campingplassen ved Trollveggen. Barnebarna var også med, turen over fjellet på Romsdalseggen er krevende for små barn som ble igjen sammen med mamma og pappa i Åndalsnes.
Turen opp og ned på Romsdalseggen tok oss ca 7 timer. En nydelig tur som byr på fantastisk naturopplevelse.
Romsdalseggen er ca. 10 km lang. Blånebba er Romsdalseggens høyeste topp, 1320 moh. Her er vi på Halsaskaret som ligger 1100 meter over havet.
På vei ned mot Åndalsnes etter å ha klatret over Romsdalseggen.
En stopp på “Rampestreken” som ligger “bare” 537 moh. Rampestreken er et populært utfluktmåls for de som velger å ta den korte tur-varianten.
    Menu