To dager med pressefotografering

Det har vært et par hektiske dager som innleid fotograf under arrangementet Oslo Symposium, hvor vi blant annet har fotografert tre ministere fra regjeringen og en rekke andre kjente samfunnsdebattanter. Internasjonal direktør i Simon Wiesenthal senteret, Shimon Samuels, var spesielt invitert til konferansen for å motta Kåre Kristiansens minnepris for arbeidet senteret gjør for å bekjempe antisemittisme. Wiesenthal senteret konfronterer antisemittisme, hat, og terrorisme samtidig som de arbeider for å fremme menneskerettigheter.

(Saken fortsetter under bildet)

Finansminister Siv Jensen (FrP) var en av flere som talte i konferansen på Oslo Kongressenter. Her intervjues hun av pressen etter talen. (Mobilfoto)

Wiesenthal senteret driver museum både i Los Angles og i Jerusalem, men har også bidratt til 16 dokumentarfilmer om jødenes historie. De er stadig i CNN og de store internasjonale mediene når det innhentes kommentarer mot hat og terrorisme.

Grunnleggeren av senteret, Marvin Hier, har to ganger mottatt Oscar for sitt bidrag til dokumentar film (1981) og «The long way home» fra 1997. I sistnevnte film var Hier filmprodusent. Senteret har også vært konsulent for Steven Spielberg i filmen Schindler’s List.

En annen storhet å hilse på og fotografere var tidligere presidentkandidat Michele Bachmann fra USA. Hun var valgt til Representantenes hus fra Minnesota i 2007 – 2015 for republikanerne.

Fra venstre. Shimon Samuels,

Vi rigget til for portrettfotografering med studiolamper i ett av rommene i Oslo Kongressenter. Fra venstre. Shimon Samuels, Michele Bachmann, Bjarte Ystebø og Graciela Samuels. (Mobilfoto)

Bilder som skal anvendes til bokprosjekt.

Foto tatt i vårt provisoriske studio. Bildene skal anvendes i et bok-prosjekt etter konferansen.

Blant flere vi fotograferte i helgen må jeg også få nevne foredragsholderen Marte Wexelsen Goksøyr som jeg virkelig beundrer. Sammen med blant annet informasjonsansvarlig i Menneskeverd, Maria Selbekk, talte de under konferansen om hvert enkelt menneskes uendelige verdi. Goksøyr, som selv har Downs, sa at mennesker med Downs syndrom dessverre blir diskriminert i vårt samfunn.

Goksøyr er dyktig og mange vet å sette pris på henne. I 2017  ble hun kåret til «årets ålreite dame» av forfatteren Jo Nesbø og Harry Hole-stiftelsen.

Marte Wexelsen Goksøyr (tv) og Maria Selbekk.

Marte Wexelsen Goksøyr (tv) og Maria Selbekk understreker at alle mennesker har like stor verdi.

Dere som kjenner meg vet at jeg har et engasjement for «annerledesbarna», flere ganger har jeg vært heldig å få ta bilder av disse nydelige barna. Her kan du lese et intervju med meg i Dagen fra 2014 hvor dette blir omtalt.

Bildene som ble tatt under konferansen i helgen skal bli til den femte debattboken i rekken. Vi har tatt bilder til samtlige av debattbøkene fra arrangementet opp gjennom årene. I 2013 var også statsminister Erna Solberg en av bidragsyterne i konferansen.

Det har vært to lange dager med fotografering og det tas kanskje 12.000 bilder i løpet av de to dagene. Det er en krevende jobb som går fra morgen til kveld. I år hadde jeg med meg Mathias som er under foto-opplæring her hos oss.

Jeanett og Martin har holdt «fortet» hjemme i studio. Det er godt å være flere medarbeidere når vi påtar oss jobber som går over flere dager. Vel hjemme begynner jobben med å gå gjennom alle bildene. Erfaringen tilsier at vi blir sittende å sortere og klargjøre bilder i flere dager i etterkant.

Vi ønsker alle en riktig fin uke!

    Menu