fbpx

Tusen takk til våre kunder!

I amerikansk Award-stil vil vi benytte anledningen til å takke våre kunder. Det er dere, våre kunder, som gjør oss gode! Det høres kanskje ut som en floskel, men det er faktisk en realitet. Hver eneste en av dere er viktige.

Men før jeg sier noe mer om dette vil jeg få presentere Jeanetts Haslien sine gravidfoto som førte til topplassering i årets fotokonkurranse i Østfold Fotograflaug. (Alle de fire bildene er i denne bloggposten) Bildene vi konkurrerte med er helt «vanlige» bilder som vi har tatt av våre kunder og som vi har sendt inn til fotokonkurransen. For ordens skyld, vi anvender kun bilder der kunden har godkjent bilder til dette bruket.

De fire bildene som ga Jeanett førsteplassen i Laugskonkurransen er alle gravidfoto. Hun ble premiert med ett gull, ett sølv og to hederlige omtaler for sine bilder (Se premiering i teksten under bildene). Jeanett var best både sammenlagt i konkurransen og var den fotografen som fikk høyest poengsum for et enkeltbilde i konkurransen.

Andre plassen gikk også til oss – du kan lese mer om konkurransen her.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildet "In the moment" fikk hederlig omtale i Laugskonkurransen.

Bildet «In the moment» fikk hederlig omtale i Laugskonkurransen 2018. Ett av fire bilder Jeanett ble premiert med. 

Hva gjør oss gode?

Som du ser av linken over har Haslien Fotografene levert gode resultater i fotokonkurranser i mange år, både regionalt og nasjonalt. Vi får av og til spørsmål fra nyetablerte fotografer om hva vi gjør for å få slike resultater. Hvis det er menn som spør, går ofte spørsmål på hva slags fotoutstyr vi bruker, kvinnelige fotografer er mer opptatt av hvor vi fikk tak i props vi bruker i fotografering. Selv synes vi fotoutstyret er minst viktig, men så er da også vi kvinnelige fotografer 🙂

Du blir ikke musiker selv om du kjøper deg et instrument!

Jeg synes egentlig en kampanje som Norges Fotografforbund kjørte for noen år siden gir et godt svar: «Du blir ikke musiker selv om du kjøper deg et instrument

(Saken fortsetter under bildet.)

Bildet «Life» fikk sølv i Laugskonkurransen. Ett av fire bilder Jeanett ble premiert med. 

Bildet «Life» fikk sølv i Laugskonkurransen 2018. Ett av fire bilder Jeanett ble premiert med.

Slik er det også med kamerautstyret, det betyr faktisk ikke så mye som man kanskje tror. Så klart bør man ha godt kamera med objektiv og lysutstyr som holder et profesjonelt nivå. Men hvis man først skal snakke om utstyr vil jeg si at selve studioet er like viktig – og da snakker vi først og fremst om at det bør være opp mot 3 meter under taket. Selv om vi i areal har større studio enn mange andre fotografer, så skulle vi gjerne hatt enda større studio for å bli mer effektive. Vi drømmer stadig om å utvide studioet vårt igjen.

Mye arbeid bak

Det med effektivitet poengterer jeg fordi det er en av de store utfordringene vi fotografer møter. Vi i Haslien Fotografene er ikke alene om å tenke på effektivitet. Jeg vet at mange profesjonelle fotografer klør seg i hode over hvordan de skal kunne forsvare tiden som legges ned i arbeidet de gjør, samtidig som de skal forsvare prisen de tar for jobben.

Man kommer ikke utenom at de aller fleste gode bilder blir til som et resultat av hardt arbeid. Ja, man kan ha flaks og få et godt bilde uten å legge for mye i det, men man kan ikke satse på flaks som profesjonell fotograf. Hver eneste kunde setter skyhøye krav og da må man levere hver eneste gang.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildet «Waiting» fikk hederlig omtale i Laugskonkurransen. Ett av fire bilder Jeanett ble premiert med. 

Bildet «Waiting» fikk hederlig omtale i Laugskonkurransen 2018. Ett av fire bilder Jeanett ble premiert med.

Det å anvende en profesjonell fotograf koster en del, men jeg kan garantere at profesjonelle fotografer legger ned utrolig mye arbeid for hver krone som tas inn. Selve fotograferingen i studio er bare en bitte liten del av den totale tiden som går med til å skape gode bilder. Jeg skal ikke gå inn i detaljer om prosessen fra fotografering til ferdige bilder på papir nå, men bare få understreke at det er først når bildene er tatt at jobben virkelig tar til.

Hos oss utvikler vi stadig egne ideer som kan anvendes i studio. Vi reiser heller på interiør- og designmesser fremfor fotografrelaterte arrangement for å få inspirasjon. Fulle av inspirasjon går vi løs på oppgaver med å prøver ut nye ideer. Jeg har også lyst til å nevne litt fra sidelinjen at vi også har startet en egen grafisk avdeling som kun jobber med skisser og ideer i det grafiske etterarbeidet. Det henger sammen med at foto og grafisk design hører godt sammen.

(Bildet fortsetter under bildet.)

Bildet «Blossom» fikk gull i Laugskonkurransen. Ett av fire bilder Jeanett ble premiert med. 

Bildet «Blossom» fikk gull i Laugskonkurransen 2018. Ett av fire bilder Jeanett ble premiert med.

Ofte spør kundene om hva det koster å leie kjoler og annet vi har i studio, men det koster ikke noe ekstra. Vi ønsker at alle våre kunder skal ha lik mulighet til å anvende våre rekvisitter. Årsaken til at vi ikke vil ta betalt for dette, er at vi ønsker at ingen skal føle seg begrenset i forhold til pris når de først har valgt oss som fotograf.

Vi har designkjoler som er skreddersydd til våre fotograferinger og som lånes ut gratis.

Vi har derfor en pris som er lik for alle når de kommer til fotografering, prisen vi tar skal dekke alle våre kostnader. Vi har for eksempel kjøpt flere designkjoler som er skreddersydd til våre fotograferinger og som lånes ut gratis. Altså kjoler man ikke får kjøpt andre steder. Vi står i studio med malerkosten og lager egne bakgrunner som ikke kan kjøpes fra Kina eller i en fotobutikk. Alt har sin pris og som vi igjen må smøre tynt utover på alle våre kunder når vi tar betalt for jobben.

Vi sitter på kvelden for å sy stoffer og bygge bakgrunner. Vi lager også egne kulisser i studio, som for eksempel en peis vi nå om dagen anvender til julefotografering. Her har vi laget pakker og satt opp juletre rundt peisen. Bildene blir utrolig fine og vi gleder oss til å vise de frem.

Gode ambassadører

Men igjen, alt koster. Det gjør at vi må få dekket inn igjen våre kostnader fra våre kunder. Derfor er vi så utrolig glade for alle kunder som forstår og ser denne dynamikken.  Alle dere som kommer til oss for fotografering forstår dette. Vi føler oss velsignet og takknemlige! Det er ikke bare en frase – vi er oppriktig takknemlig!

Det er våre kunder som gjør oss gode. Akkurat som en idrettsmann er avhengig av å trene og trene, så er vi det samme. Vi må hele tiden arbeide hardere for å bli bedre. Derfor gir hver eneste kunde et viktig bidrag tilbake når de handler hos oss. Det gjør igjen at vi kan forsvare alt vi gjør når det gjelder kostnader – uten dere kunder kan vi bare legge ned.

Det er genialt at vi kan har muligheten til å dokumentere mye av det vi gjør i vår fotoblogg, det gir alle mer forståelse av hvordan et studio drives.

Flere av dere er også gode ambassadører som tipser venner og bekjente om oss som fotografer. Det er nesten uvirkelig, men vi har nå kunder som kommer fra hele Norge til vårt studio som ligger i skogen utenfor Sarpsborg sentrum. Jungeltelegrafen er fortsatt den viktigste markedsføringen også i en tid der vi har sosiale medier, fornøyde kunder viktigst av alt.

(Saken fortsetter under bildet.)

Nylig fikk vi postsendt sjokolade og en hyggelig hilsen fra en kunde som kom helt fra Trondheim til vårt studio.

Nylig fikk vi postsendt sjokolade og en hyggelig hilsen fra en kunde som kom helt fra Trondheim til vårt studio. 

Hver uke får vi e-poster med oppmuntring og takk fra kunder. Nylig fikk vi postsendt sjokolade fra en kunde som kom helt fra Trondheim til vårt studio. Det er ikke bare en og annen som kommer utenbys fra, hver uke kommer folk langveis fra. Tusen takk til dere alle sammen – hver eneste en av dere, fra fjern og nær, hjelper oss til å bli gode!

Vi lover å fortsette jobben med å bli bedre. Det er genialt at vi kan har muligheten til å dokumentere mye av det vi gjør i vår fotoblogg, det gir alle mer forståelse av hvordan et studio drives.  Vi har en nedskrevet visjon der vi sier at vi ønsker vi å være en inspirasjonskilde til norske studiofotografer, så det er både fotografer og kunder som følger oss på bloggen.

Ha en fin uke og takk for at du leser vår fotoblogg!