Uekte eller ekte blomster?

Vi fotograferer nesten utelukkende med ekte blomster. Men det er veldig mye vakkert også å få i kunstige blomster. Plastblomster er laget ganske naturtro, men kommer man tett innpå med fokus oppdager man fort at det er kunstige blomster.

Mr. Plants var representert på design-messen på Lillestrøm. Man blir ganske "sjuk" av alt det vakre som de tilbyr. Her en stor blomsterring hengende i taket. Alt av kunstige blomster.

Mr. Plant var representert på design-messen på Lillestrøm. Man blir ganske «sjuk» av alt det vakre som de tilbyr. Her en stor blomsterring hengende i taket. Alt av kunstige blomster.

I denne bloggposten har vi anvendt kunstige blomster. Blomster-hetten er designet på bestilling fra oss. Når man kommer tett inn på bildet ser man at det er uekte blomster. Enda mer synlig blir det når man printer bildene ut i større formater. Men som man ser fungerer det greit når man kommer på litt avstand.

En årsak til å bruke uekte blomster til blomsterhetten er at det tar ganske mye tid å lage nettopp en slik hette. Det vil fort bli en veldig påkostet jobb. Men som nevnt, 99% av vår fotografering foregår alltid med ekte blomster. Vi skriver om hvorfor ekte blomster foretrekkes til fotografering i vårt temahefte for fotografering med blomster. Temahefte er en ganske stor fil, så det tar litt tid å laste ned dersom du sitter på mobiltelefon. Du finner heftet her.

Vil du lese mer om blomster som fotoprops kan også se tidligere blogginnlegg som handler om foto med blomster. De finner du her.

En av de største aktørene på kunstige blomster i Europa er Mr. Plant. De holder til i Sverige og har representanter i Norge. Driver du bedrift finnes det mulighet til å handle direkte fra dem, men her må du handle større partier – ikke en og en blomst. Mr. Plant har for øvrig de siste årene deltatt med stand på designmessen på Lillestrøm. Man blir ganske «syk» av å se deres planteutvalg – det gir ett mektig inntrykk.

Blomster-hetten vår kommer forøvrig ikke fra Mr. Plant – som nevnt er hetten laget av en designer. Det som er litt kjipt med mange av de ferdige løsninger som fås kjøpt på eBay, er at det er så mange andre som har akkurat det samme. Dessuten er det litt mer stas med ekte blomster. De færreste ville vel ha en brudebukett i plast, slik er det også når man en sjelden gang koster på seg fotografering.

Oppsøk din lokale blomsterforhandler å få en avtale om leveranse av ekte blomster. Gi dem gjerne link til vår nettside for å se hvor fint det blir. Vår leverandør av blomster «Guttas Blomster» får av og til spørsmål fra andre fotografer om kjøp av blomster etter å ha lest vår blogg – du kan jo forsøke å finne din egen leverandør 😀 Det vil trolig gi en del tilbake til blomsterforhandleren også – fordi mange synes det er flott med blomster på bildene.

I heftet som vi referer til over sier vi også noe om hvordan vi priser bruk av blomster til fotografering. Vi har ingen forestilling om å tjene penger på bruk av blomster til fotografering. Snarere ønsker vi å gi våre kunder en mulighet til å anvende blomster i fotograferingen.

Lykke til!

Kunstige blomster. Kommer man litt inn på fotoobjektet ser man at det er kunstige blomster. Derfor bruker vi nesten utelukkende ekte blomster til fotografering. Men på litt lenger avstand går det greit med kunstige blomster. Blomsterhetten er laget på bestilling hos en designer.

Kunstige blomster. Kommer man litt inn på fotoobjektet ser man at det er kunstige blomster. Derfor bruker vi nesten utelukkende ekte blomster til fotografering. Men på litt lenger avstand går det greit med kunstige blomster. Blomsterhetten er laget på bestilling hos en designer.

Menu