fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Utstilling hos Scandinavian Photo

Etter noen utrolig flotte dager i Alpene i Østrike er jeg nå tilbake i studio. Det har vært en hektisk periode vi har lagt bak oss. Hittil i år har vi hatt flere fotograferinger enn vi hadde i januar og februar i fjor. Så nå var det deilig med noen dager i skibakkene i nydelige omgivelser som virkelig byr på inspirasjon og energi.

Samtidig som det har vært hektiske dager her i studio har vi forberedt en fotoutstilling hos Scandinavian Photo i Oslo – Norges største fotobutikk. Fotoutstillingen åpner torsdag 1. mars klokken 19.00. Dørene åpnes kl 18:30, etter butikkens stengetid, og vi har invitert venner, kolleger og kunder til å komme på den høytidlige åpningen.

Sammen med mannen har jeg vært på ski i Alpene. Et utrolig nydelig sted for å hente inspirasjon.

Sammen med mannen har jeg vært på ski i Alpene. Et utrolig nydelig sted for å hente inspirasjon. (Samsung mobilkamera)

Det var før jul fotobutikken ringte oss og spurte om jeg kunne tenke meg å ha en utstilling hos dem. Egentlig var det et ønske om at vi skulle få opp utstilling allerede da, men på grunn av en hektisk periode her i studio lot det seg ikke gjøre å få til noen utstilling før nå.

Les også: Hvorfor velge oss til akt eller boudoirfotografering?

Jeg er utrolig takknemlige for den muligheten det gir å oss å kunne vise frem hva vi gjør. Vi har sagt at vi ønsker å benytte anledningen til å få fokus på papirproduktet som en viktig del av fotografens arbeid.  Det er nettopp gjennom å få bildene ut på papir fotografen kan sette sin signatur på bildene.

Et digitalt bilde er mer som et halvfabrikat å regne – sett med en studiofotografs øyne. Jobber man mot reklamebransje eller magasin, så er selvsagt leveranse av filer sluttproduktet for fotografen. Men som studiofotografer har man egen fotoprinter eller kontakt med profesjonell fotolabb som hjelper med print.

Les også: Til inspirasjon for studiofotografer

Haslien Fotografene har som mål å være ledende i Norge på å hjelpe kunder frem til et endelig sluttprodukt. Les vår visjon om å gi «faglighet og kvalitet fra fotografering til ferdig produkt» her.

Scandinavian Photo har gjennom flere år vært en av flere leverandører av fotoutstyr til vår bedrift. På mange måter har butikken som holder til i Møllergata fulgt oss gjennom hele vår karriere. Tidligere har vi også holdt flere workshop og foredrag i samarbeid med Scandinavian Photo.

Til utstillingen i Oslo har vi fått hjelp til print. De aller største utstillingsbildene er printet av Lundeby & Co AS, mens de andre bildene er printet hos oss. Årsaken til at vi ikke har printet de aller største bildene selv, er fordi vi ikke har teknisk utstyr til format over 110 cm.

Alle rammer er også fra Lundeby & Co AS, som er en ledende grossist til proffmarkedet hos fotografer i Scandinavia. I videoen under avlegger vi Lundeby et besøk i forbindelse med utprøving av rammer. Det er sjefen selv, Kåre Lundeby, som er med oss i videoen.

Vi håper å se flere av våre kunder, venner og kolleger på utstillingen. Dersom du som bloggleser vil være med på åpningen er du hjertelig velkommen til det. Du finner informasjon om utstillingen her.