Utstillinger og nye prosjekt

I dag deler vi mye på vår fotoblogg. Bildene vi legger ved i dagens bloggpost er imidlertid mobilbilder tatt fra utstillingen som papirprodusenten Canson hadde med våre aktbilder på Fotomässan i Stockholm sist helg. Haslien Fotografene er samarbeidspartner til Canson.

Det er gøy at Canson stiller ut disse bildene. Våre aktfoto har vært på en rekke utstillinger tidligere – les mer om dette her. Canson er verdensledende på kunstpapir og har lang tradisjon for leveranse av papir, helt tilbake til 1557. Les om de i Wikipedia.

Vi legger også ved et bilde av et fotografi som vår grossist Lundeby & Co har valgt å henge i deres resepsjon på Hærland i Indre Østfold. Dette er et bilde av artisten Anine Stang. Vi fikk sølv i laugkonkurransen i Østfold Fotograflaug for dette bildet. Fotografiet fikk også høyeste poengsum av alle bilder som var innlevert i konkurransen i 2013. Se bildet på vår fotoblogg her.

Dette er et mobilbilde vi har tatt av fotografiet Lundeby har hengt i sin resepsjon. Vi synes rammeleverandøren har gjort en flott jobb med valg av ramme.

Dette er et mobilbilde vi har tatt av fotografiet Lundeby har hengt i sin resepsjon. Vi synes rammeleverandøren har gjort en flott jobb med valg av ramme.

Så til dagens bloggtema. Du som har fulgt vår fotoblogg over tid har sikkert merket deg at vi ikke har vært like aktive som tidligere med blogging. Det henger tett sammen med det arbeidspresset vi har hatt denne sommeren/høsten 2016. Det har nærmest gått døgnet rundt her hos oss.

Som vi har meddelt tidligere har Jeanett (datter og medarbeider) tatt ut fødselspermisjon. Lærlingen vår var ferdig med lærlingtiden i sommer. I tillegg ble min far ble kreftsyk i sommer og døde nå i november. Det har på mange måter vært en av de tøffeste periodene i løpet av alle de årene vi har hold på.

Det har vært mye ombookinger og endringer på grunn av hans sykeleie. Men vi har ikke møtt en eneste sur mine fra våre kunder. Så tusen takk til kunder for forståelse og sympati!

Men selv om det har vært tøft rent menneskelig, går bedriften så det suser. Vi har mer besøk i studio enn noen gang tidligere. Vi skjønner ikke helt at det er mulig å omsette for mer når man samtidig er færre folk på jobb. Men i hele høst har vi økt omsetningen! Siste måned ligger vi eksempelvis nesten 50 % over fjorårets omsetning.

Noe av forklaringen ligger nok i at jeg har selv jobbet fra tidlig på morgen til langt på kveld nesten hver eneste dag. På grunn av min fars sykeleie ble mye av ferien i sommer kuttet og jeg har jobbet nesten hver helg siden i sommer. Men det har gått på bekostning av bloggen og andre sosiale aktiviteter.

Vi ble også i år invitert til å stille ut våre foto på Lions salgsutstilling i Skjeberg, men det sammenfalt med begravelse. Samme gjelder laugskonkurransen her i Østfold som hadde innlevering de dagene da min far lå kritisk syk. Så i år stiller vi for første gang ikke med bilder i laugskonkurransen i Østfold Fotograflaug. I fjor var vi tre personer som deltok fra Haslien Fotografene – i år stiller ingen fra oss.

Når man driver en liten familiebedrift er man ganske sårbar for endringer. Det har vi fått merke denne sommeren/høsten. Vi er jo heller ikke blant de aller minste fotobedriftene, så jeg har virkelig fått sympati med de som driver bedriften helt alene eller kanskje med bare med en ansatt.  Disse er noen helter!

Før eller siden vil man møte motgang. Da er det greit å ha tenkt gjennom hvordan man står rustet. Vi bestemte for eksempel i fjor at vi skulle påta oss halvparten så mange bryllups-fotograferinger i år – noe vi ser var et klokt valg. Vi har holdt omsetningen oppe på tross av færre bryllup. I tillegg har det gitt oss en tryggere hverdag, da den ene fotografen kan ta fri og eventuelt steppe opp dersom den andre blir syk. Vi fortalte om dette i et blogginnlegg i fjor.

Årsaken til at vi halvere antallet bryllup i år var også fordi Jeanett skulle ut i fødselspermisjon en gang i løpet av sommeren, da kunne vi ikke sjanse på å stå uten fotograf. Vi kommer imidlertid til å fortsette med samme praksis i årene som kommer – vi kommer ikke til å øke antallet bryllupsfotograferinger igjen. Det henger jo også sammen med at vi ser at vi like gjerne kan påta oss ordinære fotograferinger i studio en lørdag hvis vi absolutt ønsker å arbeide en lørdag.

Nå vil vi se fremover. Det er mange nye spennende prosjekt på gang utover denne høsten. Vi kommer til å publisere en ny katalog med våre fotografier med blomster. Vi har også arbeidet med interne systemer som gjør at vi enklere kan samarbeide med eksterne aktører. Det gleder vi oss til å dele mer om når tiden er moden.

I løpet av kort tid vil jeg også ta ut en uke ferie for å hente litt krefter. Kristina og Martin vil holde tempoet oppe i selve produksjonen for kunder som allerede har vært inne til fotografering.

Til slutt vil jeg også takke dere som trofast følger fotobloggen. Noe mindre trafikk har det selvsagt vært på bloggen i den inaktive perioden, men vi ser trafikken øker med en gang vi publiserer. Så takk til alle dere som trofast følger oss!

Aktbilder fra Haslien Fotografene på utstilling hos Canson sin utstilling i Stockholm. Fotomessan er Scandinavias største fotomesse. Foto: Christian Moen/Canson

Aktbilder fra Haslien Fotografene på utstilling hos Canson sin utstilling i Stockholm. Fotomessan er Scandinavias største fotomesse. Foto: Christian Moen/Canson

Oversiktsbilde over Canson sin stand i Stockholm. Aktbilder fra Haslien Fotografene på utstilling hos Canson sin utstilling i Stockholm. Fotomessan er Scandinavias største fotomesse. Foto: Christian Moen/Canson

Oversiktsbilde over Canson sin stand i Stockholm. Aktbilder fra Haslien Fotografene på utstilling hos Canson sin utstilling i Stockholm. Fotomessan er Scandinavias største fotomesse. Foto: Christian Moen/Canson

Menu