fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Vår fjerde fotoprinter

Fredag fikk vi en helt ny storformatskriver. Dette er en av de aller beste printerne som finnes på markedet for fotoprint. Det er vår leverandør Infografikk som har levert de siste printerne til oss.

Fotoskriveren er hjertet i vår bedrift ved siden av selve kamera. Vi jobber alltid for at fotografiet som helhet skal komme fra fotografens hånd. Det gjelder i fotoopptak og fremstillingen av foto på papir. Det ligger like mye kompetanse i fremstilling av foto som det ligger i selve fotograferingen.

LES OGSÅ: Se verdien i håndverk

For å følge utviklingen bytter vi med jevne mellomrom ut fotoprintere for å ha det beste av det beste. Teknologien gjør stadig nye fremskritt som vi gjerne vil ha med oss i fremstilling av foto. Nå gleder vi oss til å bruke den nye printeren som har 12 fargepatroner mot 10 som var i den gamle, som gir enda bedre farger.

I tillegg har den en funksjon for print av bilder for metall-effekt på bilder. Det har fra før vært en utfordring å få pent på eldre printere.

I videoen kan du se hvordan man kan kjøre metallpapir i den nye printeren. Video: ImagingSpectrum

I bildet under kan du se eksempel på et bilde som kan bli tøft i den nye printeren. Her får man frem gulleffekten på en helt annen måte enn det vi kunne tidligere. Her har vi lagt gull på den gravide kvinnen.

Du kan se flere bilder av denne serien i et tidligere innlegg her.

Vi er veldig opptatt av at fotografiene skal holde akkurat den kvaliteten vi ønsker. Derfor tar vi alltid hånd om fotoprint her hos oss. Alt fra planlegging av fotografering, til redigering og fremstilling av foto foregår hos oss. Det gjør vi fordi foto er et kunsthåndverk som har både en kunstnerisk og håndverksmessig del.

I gjennom dette ønsker vi å oppfylle vår visjon om å være blant de ledende studiofotografene i Norge på «faglighet og kvalitet fra fotografering til ferdig produkt

Et foto i en digital fil opptrer ulikt fra printer til printer, derfor må fotografen holde en hånd på prosessen. Men også hos oss med egen printer opplever vi å måtte printer bilder igjen og igjen for å finne frem til riktige nyanser. Det er denne kvaliteten vi ønsker å sikre. I bildet over viser vi bilder som er printet flere ganger for å finne frem til fremstilling vi kan stå inne for.

 Fotografene hos Haslien Fotografene er sertifisert for print av fotokunst gjennom Epsons Digigraphie – som er et kvalitetsstempel fra Epson. Vi er også stolt av å være samarbeidspartner til verdensledende leverandør av fotopapir, Canson. Vi har flere ganger holdt foredrag om nødvendigheten av at fotografer selv tar kontroll på fotoprint.

I videoen under kan du høre den kjente fotografen, galleristen og kunstneren, Patrick Blin, forklare hvorfor han bruker Epson-teknologi og Digigraphie®-sertifisering for å skrive ut og selge bildene i galleriet i Paris.

Det å ta hånd om fremstillingen av foto på papir har alltid stått sentralt i profesjonelle fotografers virke. Helt fra det analoge mørkerommets tid til bilder som fremstilles i det “digitale mørkerommet” i dag. Fremstilling av profesjonelle foto er både kunst og håndverk.

Den nye fotoskriveren vår heter SureColor P9500 og er den fjerde fotoskriveren i rekken fotoskrivere som vi har anskaffet opp gjennom åra. Med blekk har den en pris på rundt hundre tusen kroner. I august 2017 kjøpte vi vår forrige fotoskriver.

Nå gleder vi oss til å fortsette å fremstille bilder til glede for mange av våre kunder. Printeren vil også være viktig i produksjon av bilder som vi selger i vår nettbutikk. I løpet av den dag eller to vil vi ellers publisere nye nettsider til vår nettbutikk. Besøk oss gjerne om noen dager for å se den nye nettbutikken på denne linken. (Fortsatt den gamle nettbutikken her nå.)

NB! Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.

God helg!