fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Vår tredje fotoskriver

I dag fikk vi vår tredje storformatskriver i rekken. Med enda en fotoskriver i hus slipper vi å veksle så ofte mellom ulikt fotopapir. Hos oss printer vi på mange ulike papir alt etter hvilken egenskap kunden er ute etter.

Ny fotoprinter ankom vårt fotoverksted i dag. I kveld må vi få ryddet ny plass til den gamle printeren som står bak. Den skal fortsatt være i jobb her hos oss. Tirsdag kommer Infografikks representant for å bistå med installasjon.

Ny fotoprinter ankom vårt fotoverksted i dag. I kveld må vi få ryddet ny plass til den gamle printeren som står bak. Den skal fortsatt være i drift her hos oss. Tirsdag kommer Infografikks representant for å bistå med installasjon.

Printeren går hver eneste dag og er et helt uunnværlig verktøy å ha som fotograf. Det gir oss full kontroll på produktene vi leverer fra oss. Fargestyring blir litt tilfeldig dersom man ikke tar kontroll selv i print-prosessen. Les mer om dette her i et tidligere innlegg.

Dette er også årsaken til at vi aldri gir våre kunder høyoppløselige filer til selvprint. Når vi har vår logo på bildene skal også kvaliteten være optimal. Foto handler om lys og farger fra bildeopptak, gjennom redigering og til ferdig print.

Du kan lese mer om vår nye printer som heter Epson SureColor P10000 her. Det er vår leverandør Infografikk som har solgt oss printer denne gang. Infografikk har god kompetanse når det gjelder foto og skrivere og det anbefales å henvende seg til dem dersom man er på jakt etter fotoskriver.

Det er egentlig imponerende å tenke på at slike fotoskrivere klarer å holde det gående i så mange år. Printerhodet går frem og tilbake dag ut og dag inn og det blir lange strekninger. Den forrige printeren, Epson Stylus Pro 9900, kjøpte vi i februar 2011. Da er det fascinerende å tenke på at den fortsatt jobber trofast.

Men vi vet at tiden begynner å renne ut for printeren og da er vi litt redd for stopp midt i julerushet. Det unngår vi forhåpentligvis med to storformatskrivere i hus.

Vi stiller høye krav til alle print. Derfor går det også mye tid til å sjekke print mellom hver gang vi skifter papirprofil. Den nye printeren skal i så måte arbeide raskere og kanskje vi også kan spare noe arbeidstid ved papirskifte.

Haslien Fotografene er sertifisert for print av fotokunst gjennom Epsons Digigraphie – som er et kvalitetsstempel fra Epson. Vi er også samarbeidspartner til verdensledende leverandør av fotopapir, Canson. Vi har flere ganger holdt foredrag om nødvendigheten av at fotografer selv tar kontroll på fotoprint.

Er du selv fotograf og er uten fotoskriver? Da anbefaler vi deg å lese tidligere artikler vi har skrevet om fotoprint her:

 

I dag fikk vi vår helt nye fotoprinter Epson SURECOLOR SC-P10000. Den kjører ut fotoprint opp til 110 cm. i bredde.

I dag fikk vi vår helt nye fotoprinter Epson SURECOLOR SC-P10000. Den kjører ut fotoprint opp til 110 cm i bredde. Foto: Epson