fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Varer som blir borte eller skadet i postgang

I utgangspunktet skal alle varer etter fotografering hentes hos oss når de er ferdigstilt. Det er fordi våre produkter lett kan få skader i postgangen og er derfor ikke egnet for postgang. Foto er også personlige opplysninger som sorterer under Personvernforordningen.

Vi hjelper likevel kunder som bor langt unna vårt studio med å få bildene oversendt hvis de ønsker det. Fysiske pakker sender vi alltid med Postens Norgespakke og er en privat tjeneste vi personlig gjør for våre kunder. Det betyr at pakken blir innlevert til Posten på dager vi har mulighet til å reise til posten for innlevering. Vi tar ikke betalt for å innlevere pakken, emballasje eller jobben med å pakke inn, men du betaler porto før vi tar pakken med til Posten for innlevering.

Norgespakke innebærer at forsendelsene er forsikret. Skulle det være slik at det oppstår skade er det i utgangspunktet alltid posten sitt ansvar å erstatte varen, med mindre det ikke er snakk om uforsvarlig pakking fra vår side hvor vi påtar oss ansvar. Du kan lese Postens vilkår for Norgespakke her.

I postloven står spilleregler for tap, skade og forsinkelser av vareforsendelser i Norge. Ved tap i postgangen er det vi som avsender som skal sette frem krav om erstatning og dokumentere verdien på sendingen, mens det ved skade er det du som mottaker som skal sette frem krav om erstatning og dokumentere verdien på sendingen.

Selv om det er lite sannsynlig at noen har interesse av å stjele dine personlige foto som vi pakker godt inn, vil vi gjøre deg oppmerksom på at risikoen finnes. Vi fraskriver oss derfor et hvert ansvar i forhold til personopplysninger på avveie ved postforsendelse. Dette gjelder også ved overføring av filer digitalt. Sørg alltid for å sikre deg mot at uvedkommende kan laste ned dine bilder.

Har du handlet i vår nettbutikk bruker vi Bring som distributør, her er det egne prisbetingelser for varesending som fremgår ved kjøp i nettbutikk.

Vi sender ikke pakker til utlandet og fraskriver oss et hvert ansvar for slike sendinger.