fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Vårt lykkeland

Vi driver vår familiebedrift på vår hjemplass, her både bor og jobber vi. Det kan være litt vanskelig å skille mellom jobb og privatliv når man bor så tett på arbeidsplassen som vi gjør. Derfor blir det noen ganger litt privat når vi deler bloggposter, slik som i dag.

Vi er så heldige som har fire ulike og fine årstider i Norge. Det merker man godt her ute på landet. Høsten er tiden der vi sanker inn fra naturen som også byr på sterke og vakre fargespill. Tidlig vinter begynner vi å glede oss til skisesong, jul og nyttår. Vinter er en fin tid for innendørs hygge med stearinlys, varme fra peisen og godt lesestoff.

I peisen knitrer det fra veden vi selv sanket tidligere på året. Jeg tror alle som har kuttet, kløvet og stablet egen ved kjenner igjen den gode følelsen. Kanskje er det en slags iboende kraft som vi mennesker kjenner på genetisk – en iboende sanke- og skaperkraft som gjør oss lykkelige.

(Saken fortsetter under videoen og bilder)

Dronefilm. Vi holder til på landet med eget studio, kontorer og vårt verksted for fotoproduksjon. Studio er i bygget med skifersten på veggen. Her kan du også se takterrassen på studio taket.
Det er flere bygg på tomta. I 2019 kjøpte Jeanett (datter) og mannen hennes huset til høyere i bildet. De holder nå på med full restaurering, samt kler om hele huset med ny panel.
Vår utsikt til Glomma. Vi er ofte der å bader på kvelden etter arbeid. I bildet spiller høsten på sine flotte farger.
På terrassen på taket til studio har vi et basseng som vi anvender til undervannsfotografering. Se undervannsfoto her.

Nå om dagen planlegger vi for våren selv om det fortsatt er vinter. I drivhuset står planter som lengter etter en varmere årstid. Det blir spennende å se hvor godt plantene har klart seg gjennom den kalde vinteren. Inne i drivhuset holder vi temperaturen litt høyere enn den er ute vinterstid.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Snøen ligger utenfor drivhuset. Inne i drivhuset har vi satt inn planter som er sårbar for frost vinterstid. Snart skal vi i gang med å så nye sommer-planter. Det å produsere egne planter finner vi mye glede i. Vi dyrker blomster, tomater og urter.
Vi la selv stein på gulvet i drivhuset i fjor. Stengulv gjør at drivhuset blir mer brukervennlig.
Stein ferdiglagt i drivhuset.

Snart går vi i gang med å så blomster i potter som skal brukes til dekorasjon i og utenfor fotostudio. Vi føler oss utrolig heldig som kan kombinere hobby (hage) og yrke (fotografering) til å skape noe vakkert. Som du sikkert kjenner til, bruker vi ofte blomster på selve fotograferingen også. Vi har laget en egen brosjyre om blomster under fotografering av nyfødte og gravide som du kan se her.

I videoen kan du se hvordan vi jobber med blomster under fotografering.

Men det er ikke bare blomster som er fint å ha i egen hage. Epletrær, morelltre og plommer er noe av det vi høster av og deles med våre kunder. Det gir en god følelse når man kan tilby noe hjemmelaget til våre kunder som for eksempel er hos oss til en visningstime.

(Saken fortsetter under bildeserien)

Om noen måneder er det igjen vår og tulipaner blomstrer i hagen.
Moreller er fint å ha til desserter som vi gjerne deler med våre kunder i en visningstime. (Mobilbilde)
Moreller kan fryses ned og hentes frem til desserter hele året. (Mobilbilde)
Epler fra egen hage. Lagres de riktig har vi epler utover høsten.
Her lager vi eplekake. (Mobilbilde)
Barnebarnet Viola elsker å være med når vi lager mat eller lager ting. (mobilbilde)
Her lages det plommesyltetøy. (Mobilbilde)

Vi kjenner en stor glede i å kunne høste fra naturen og egen hage, det å kunne hente inn frukt og blomster og lage noe ut av det. Den gode følelsen kjenner vi også på når vi som fotografer kan ta bilder i studio og lage flotte produkter til våre kunder. Det er en utrolig tilfredsstillelse å få være med på hele prosessen fra bildeopptak til ferdige bilde-produkter. Les mer her om hvordan vi jobber.

Vi har det godt her ute på landet, og jeg føler meg veldig heldig. Her både bor jeg og har jobben min med studio og verksted. Vi bor i en liten bygd og har familien boende i hus rundt oss. Snart flytter barnebarna inn i nabohuset. Det gleder jeg meg til, for da skal vi gjøre så mye fint skapende sammen.

Her foran studioet vårt. (Mobilbilde)

Snart er det sommer igjen, da skal vi igjen reise ned til elva å bade, sitte ute på fine sommerkvelder og spise masse god mat. Vi går lysere tider i møte i dobbel forstand, for igjen skal vi kunne gi hverandre gode klemmer uten å tenke på korona.

Elva der vi bor. Min mann og jeg i elva en varm sommerkveld i august. 23 grader i vannet og 25 i lufta. Det ble det siste badet i elva sommeren 2020. Om noen måneder er vi der igjen.

NB! Vil du vite mer om hvordan vi jobber? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på. (Du melder deg på og av når du selv ønsker.)