fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

Vi dyrker fotoprops

Jippi! Våren er her, og igjen er vi i gang med forberedelser til årets sommer. Man kan kanskje si at forberedelsene begynte allerede i fjor høst når blomsterløker ble satt i jorden og vi dekket til planter for vinteren. I disse dager blir sommerblomster «priklet» og nye frø sådd fortløpende.

(Saken fortsetter under bildet og video.)

Alle hjelper til. Mannen min og barnebarna i gang med å så planter i vårt drivhus.
Videoen er fra hagen og tak-terrassen på Haslien Fotografenes fotostudio.

Med egen stor hage er det mye å ta tak i på våren, hagen skal rakes for løv og kvist, hagemøbler vaskes og oljes, gjerde og hus spyles og males, planter hentes frem fra vinteropplag. Ja, det er en tid hvor mye skjer her hos oss. Alle i familien hjelper til, også barnebarna, dermed blir det en felles hyggelig aktivitet.

Her på tomta har vi et studio, et produksjonslokale med verksted og kontorer i tillegg til tre bolighus med hage som skal klargjøres for grønne vekster og blomster. Vårt studio ligger på stedet Haslien, rett utenfor Sarpsborg, en plass der familien har bodd i snart 120 år. De siste 20 årene har vi drevet fotostudio her.

Blomster i fotografering

Gjennom flere år har friske blomster vært en del av vårt tilbud til kunder når de kommer til fotografering. Det er stas å kunne plukke egendyrkede blomster og grønt til fotografering i studio. Det er ikke bare blomster fra egen hage vi benytter, naturen byr på blomster fra grøftekanter langs veien som også blir brukt til fotografering i vårt studio.

Vi bruker blomster som såkalt “fotoprops” under fotografering. Blomster har til alle tider vært anvendt av malere og fotografer som et element i bildene. Blomster tilfører en ekstra dimensjon under fotografering. Mest anvendt under bryllupsfotografering, men kan like godt anvendes i “vanlige” portretter, som her under en barnefotografering. (Blomster fra Guttas Blomster i bildet.)

I april og mai kommer hvitveisen i våre skoger. Det er blomster som representerer denne årstiden og passer fint inn til å understreke hvilken tid vi eksempelvis fotograferer nyfødte. Ellers i året kjøper vi blomster jevnlig fra vår lokal blomsterforhandler, Guttas Blomster på Grålum.

Kunnskap om blomster

Vi har holdt på med fotografering med blomster som en del av portrett-fotograferingen i mange år. Det har gitt oss mye kunnskap om hvordan vi kan utnytte hver blomst så mye som mulig. Vi prøver å ta flere fotograferinger med de samme blomstene, slik at kostnadene fordeles på flere fotograferinger. Blomstene anvendes også til vakre dekorasjoner utenfor og i studio når de ikke anvendes i fotograferingen.

Bla deg frem i innlegget på Instagram under her for å se noen av blomster-portrettbildene. Det finnes også en egen tagg på Instagram med haslienblomsterfoto, her får du frem alle våre blomsterbilder på Instagram:

(Saken fortsetter under)

Vi har laget en egen brosjyre for fotografering med blomster, som du kan se her. I disse dager lager vi en helt ny blomster-brosjyre som blir delt med våre kunder. Vi unngår ellers plastblomster, fordi plast ikke har den egenskapen som ekte blomster gir. Vi ønsker også å være en positiv bidragsyter til miljøet, derfor søker vi å unngå unødvendig plast i produksjon og innpakning.

Lokalt håndverk

Haslien Fotografene er en kunst- og håndverksbedrift, noe som innebærer at vi hjelper kundene våre fra fotografering til ferdig produkt. Vi jobber for at fotografiene skal ha en kvalitet som gjør at bildene er aktuelle i årtier. For oss handler det om yrkesstolthet der vi nøye kvalitets-sikrer alle fysiske fotografier som har påført vår signatur eller logo, som er vårt kvalitetsstempel.

Bla deg frem i innlegget på Instagram under, for å se noen av våre kundebilder tatt med blomster som rekvisitter:

(Saken fortsetter under)

Holdbarhet, utforming, materialvalg, farge, estetikk, skjønnhet, balanse og nytte er begrep vi kommer inn på i samtale med våre kunder, både før og etter fotografering. Det legges ned mye arbeid i detaljer i alle ledd for å få frem et profesjonelt resultat. Les mer om dette her.

Så godt som all produksjon foregår i våre produksjonslokaler. Her sørger vi for å følge hele prosessen som skal gi kunden «faglighet og kvalitet fra fotografering til ferdig produkt». Vi ønsker å være en av de ledende fotobedriftene i Norge. Les mer i vår visjon her.

Visste du at vi sender ut egne nyhetsbrev? Vi har egne nyhetsbrev både for studiofotografer og for private som vil følge med på hva vi jobber med. Gå hit for å melde deg på.