fbpx
Haslien Fotografene logo

Faglighet & kvalitet

– Vi strekker oss stadig lenger for å gi kundene våre et helt eksklusivt produkt

Også i år tar Haslien Fotografene ferie i hele juli. Nytt i år er imidlertid at vi regelmessig vil oppdatere vår blogg med foto i ferien for våre blogg-besøkere. Vi har masse flotte foto liggende som vi aldri har fått tid til å presentere – og hva passer vel ikke bedre enn å vise frem noen av disse i ferien.

Vi vil også besvare e-poster i hele juli – men det vil bli litt sporadisk når vi svarer.

Her i vår fotostudio i Sarpsborg er det fullt fokus på produksjon av innramming, album og forstørrelser. Litt seinere i dag er vi invitert til sommermøte hos vår grossist på rammer og album. Her blir det samvær med andre fotografer som også legger stort fokus på produksjon av ferdige produkter. Det bli kursing og gjennomsyn av nye produkter.

Vi strekker oss stadig lenger for å gi våre kunder et eksklusivt produkt – med rammer, forstørrelser og album av beste kvalitet. Derfor oppdaterer vi både vårt sortiment og vår kunnskap regelmessig.

Digitale fotokopier til internett får man selvsagt også kjøpt hos oss – de leverer vi ut mot et fast ekspedisjonsgebyr på 350,- kr. uansett antall. (Dette er altså digitale kopier (72 dpi) av bilder som først er kjøpt på papir.)

Vi har de siste årene sett en utvikling der fotografer deler seg inn i to typer fotografer – de som leverer kun digitale filer etter fotografering – og de som satser på å gi kunden det vi kaller et ferdig fysisk produkt. (Forstørrelser, rammer og album) Hos Haslien Fotografene har vi alltid satset på selve produktet – det angrer vi ikke på 🙂 Vi ser at det digitale fotomarkedet er i ferd med å utkonkurrere seg selv hva gjelder priser – noe som i neste omgang går utover kvaliteten på fotoarbeidet.

Vi får nå stadig flere henvendelse fra kunder som klager på fotofiler de har fått hos fotografer som utelukkende baserer seg på leveranse av digitale filer. Seinest for noen dager siden fikk vi telefon fra en fortvilet far som hadde fått utilfredsstillende foto av sitt nyfødte barn.

Vi sier ikke at alle som leverer digitale filer er dårligere fotografer, men det er likevel slik at vi utelukkende får klager fra kunder som har vært hos fotografer som baserer seg på digital fil-leveranse.

Trolig er det vanskelig for kundene å se forskjell på en profesjonell-, semiproff- eller amatørfotograf når de besøker nettsidene til “fotografer”. Blankpolerte nettsider med mange flotte foto gir et profesjonelt inntrykk, men det er slett ikke sikkert at fotografen er profesjonell selv om det er fine bilder på nettsiden.

Nærmest hvem som helst kan kalle seg fotograf og det krever kun et kamera. Å drive som profesjonell fotograf med studio, fotoprintere og ansatte er kapitalkrevende, men det er nok også et tegn på at fotografen er profesjonell. Selv tror vi at fremtiden i fotobransjen tilhører de som har muskler til å drive kapitalkrevende.

Vårt tips er at man ser etter fotografer som har følgende status:

  • – Medlem i Norges Fotografforbund (Medlemskapet krever at man er profesjonell fotograf.)
  • – At fotografen har eget studio
  • – At fotografen kan tilby deg ferdige produkter

Her hos Haslien Fotografene ser vi at det er en klar fordel å kunne printe selv – rett og slett fordi det er en sammenheng mellom bildeopptaket i studio og de ferdige produkter. Les også: Hvorfor printer profesjonelle fotografer selv?

Bildet vi presenterer i dag er av en konfirmant som besøkte oss sist uke. Her fikk pus også være med under fotografering. Et artig påfunn synes vi!